Jannik Sinner îl învinge pe Taylor Fritz şi câştigă cupa la US Open

Jannik Sinner (getty images)
Veronica Petrică
09.09.2024

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, a câştigat în premieră turneul US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, obţinând al doilea titlu de Mare Şlem al anului, după Australian Open, în ianuarie.

Jannik Sinner l-a învins pe americanul Taylor Fritz (12 ATP) cu 6-3, 6-4, 7-5, în finala desfăşurată, duminică, la arenele Flushing Meadows din New York. Partida a durat două ore şi 16 minute.

Fritz este primul american care ajunge în finala de simplu masculin de la U.S. Open, însă nu reuşit să câştige titlul, Andy Roddick fiind ultimul american care a câştigat titlul la Flushing Meadows în 2003.

Ca şi bielorusa Arina Sabalenka, la proba feminină, Sinner a câştigat cele două turnee de Mare Şlem de pe hard, devenind cel mai tânăr jucător care reuşeşte acest lucru.

Sinner şi-a extins actuala serie de victorii la 11 meciuri şi a ajuns la 55-5 cu un record de şase titluri în 2024. El este primul tenismen de la Guillermo Vilas, în 1977, care câştigă primele două trofee de Grand Slam în acelaşi sezon, record pe care nici Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Federer nu l-au reuşit niciodată.

Jannik Sinner este primul lider mondial care câştigă trofeul la Flushing Meadows la masculin de la Rafael Nadal în 2017, dar şi primul italian campion la New York, tot la masculin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor