Singur împotriva partidului. "Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!" [Recorder.ro]

Ovidiu Ianculescu
Ovidiu Ianculescu (Screenshot)

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, inginerul Ovidiu Ianculescu, a fost forţat să îşi dea demisia după ce funcţia îi fusese promisă unui membru PNL, relatează Recorder.ro. Totul s-a întâmplat după ce conducerea Apelor Române a fost preluată, la începutul acestui an, de liberalul Ervin Molnar.

Potrivit sursei citate, Ianculescu a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş la doar 36 de ani şi exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcţii hidrotehnice, a condus şantiere şi a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă şi sute de pagini de legislaţie.

Instituţia pe care o conducerea are peste 400 de angajaţi şi gestionează infrastructura de apă din şase judeţe.

Totodată, Ianculescu nu a fost niciodată membru al unui partid politic.

Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni şi cu un avocat, însă toţi i-au spus acelaşi lucru: “Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”.

“Mărturia lui ne arată cum funcţionează, de fapt, depolitizarea instituţiilor publice promisă de Ludovic Orban în momentul preluării mandatului de prim-ministru: în domeniul gospodăririi apelor, 13 membri PNL fără nicio expertiză în domeniu au primit funcţii de directori în ultima perioadă. Dintre toţi profesioniştii daţi la o parte pentru a le face loc membrilor de partid, Ovidiu Ianculescu este singurul care a avut curaj să vorbească”, a mai susţinut Recorder.ro.

Vă urmărim să vizionaţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne