Simonis: Excludem categoric o colaborare cu AUR. Şi PRM a avut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată

George Simion (st) şi Alfred Simonis
George Simion (st) şi Alfred Simonis

Şeful deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a exclus, în emisiunea "Insider politic" difuzată la Prima TV, o eventuală colaborare politică între social-democraţi şi cei de la AUR după alegerile parlamentare din 2024.

"AUR are o relaţie conflictuală cu toată lumea. Aţi văzut foarte clar poziţia exprimată vehement de primul-ministru şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că exclude categoric o formă de colaborare cu AUR. Din perspectiva mea, sunt în asentimentului domnului prim-ministru: exclud o colaborare cu cei de la AUR", a afirmat Alfred Simonis, citat de News.ro.

Întrebat dacă exclude o colaborare cu AUR şi din 2024 încolo, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a replicat: "Tocmai am spus. Nu mă refeream la mâine. Excludem o colaborare cu AUR".

"Un partid de tipul AUR, aşa cum a fost şi PRM o perioadă lungă - şi PRM (partidul lui Corneliu Vadim Tudor - n.r.) a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată. Şi eram în anii ’90, când democraţia era mai fragedă ca acum. Eu cred că nu există posibilitate ca cineva să se alieze cu AUR, pentru că asta ar însemna nu doar o poziţionare greşită în raport cu lumea occidentală, ci un regres substanţial al României", a punctat Alfred Simonis.

Reamintim că PRM a ajuns să ia 20% la alegerile parlamentare din 2000, iar în acelaşi an Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala prezidenţială, unde a fost învins de Ion Iliescu.