Simona Halep va juca în finală la Shenzen

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Românca Simona Halep (nr.3 WTA) s-a calificat vineri în finala turneului de la Shenzen din China, învingând-o cu scorul de 6-2, 6-3 pe Saisai Zheng.

Performanţa este importantă, întrucât Simona va juca pentru al nouălea titlu din carieră. Tenismena româncă va juca sâmbătă dimineaţă cu Timea Bacsinszky din Elveţia (47 WTA). Elveţianca de 25 ani, cap de serie nr. 8 la Shenzhen, a trecut destul de clar de cehoaica Petra Kvitova, cu 6-4, 6-4, după o oră şi 27 de minute.

Halep şi Bacsinszky s-au mai confruntat o singură dată, în 2010, la Torhout (Belgia), unde românca a învins cu 6-1, 6-3 în semifinalele competiţiei ITF.

Simona Halep a jucat în 15 finale în circuitul WTA (opt titluri şi şase finale), pe când Bacsinszky are un singur titlu la simplu, la Luxemburg (2009), precum şi o finală la Bad Gastein (Austria), în 2010.

Constănţeanca va participa în perioada 19 ianuarie - 1 februarie la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Calificarea Simonei în semifinala de la Shenzen este şi o încurajare pentru ea în ce priveşte turneul de la Melbourne, întrucât din 2009 până în prezent, toate învingătoarele de la Australian Open au ajuns cel puţin în semifinale la primul turneu din anul respectiv.

La turneul din Australia, Serena Williams este favorită, acordându-i o cotă de 2,87/1 la câştigarea AO. Jucătoarea noastră este cotată cu a doua şansă (cotă 8/1, la egalitate cu Azarenka şi Şarapova).

Premiile totale sunt în valoare de 40 de milioane de dolari la această ediţie a Australian Open 2015, record absolut pentru competiţie. Câştigătoarea turneului va pleca acasă cu un cec în valoare de 3,1 milioane de dolari