Simona Halep, la un pas de o nouă frumoasă performanţă! S-a calificat în finala turneului de la Cincinnati (video)

Regina tenisului feminin ne-a bucurat din nou cu o evoluţie de excepţie la competiţia americană, reuşind să acceadă, sâmbătă, în marea finală graţie succesului înregistrat în faţa belarusei Arina Sabalenka, scor final 6-3, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep continuă - fără nici o şansă pentru adversarele sale - parcursul pe tabloul principal de simplu a turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii impresionante în valoare de 2.874.299 dolari.

Principala favorită, după ziua obositoare de vineri când a avut de jucat două meciuri într-o singură zi - ambele cu happy-end, a avut aceeaşi determinare şi putere psihică de a nu lăsa nici o şansă adversarei sale din penultimul act, belarusa Arina Sabalenka (20 ani, 34 WTA).

Victoria obţinută într-o oră şi 16 minute de joc efectiv cu scorul de 6-3, 6-4, îi aduce Simonei a doua finală jucată în decurs de două săptămâni - după cea de la WTA Premier 5 Montréal - unde a cucerit şi trofeul.

Duelul celor două iubitoare ale sportului alb a fost unul echilibrat, constănţeanca fiind însă cea care a condus ostiliţăţile - cea din urmă arătând din nou de ce ocupă fotoliul de lider WTA de 41 de săptămâni la rând.

Halep a numărat un singur as, a reuşit 6 winners şi a comis 15 erori neforţate, în timp ce oponenta sa a avut 7 aşi, 3 duble greşeli, 30 de winners, respectiv 36 de erori neprovocate.

În continuare, reprezentanta noastră, finalistă a ediţiilor 2015 şi 2017 la Cincinnati, va lupta cu trofeul pe masă cu olandeza Kiki Bertens (26 ani, 17 WTA), care a dispus la rândul ei de cehoaica Petra Kvitova (28 ani, 6 WTA) cu 3-6, 6-4, 6-2.

Halep şi-a asigurat un cec de 262.364 dolari şi 585 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport