Simona Halep câştigă “Rogers Cup” la Montreal

Simona Halep o învinge pe americanca Madison Keys, cu scorul de 7-6, 6-3 în finala “Rogers Cup”, turneul WTA Premier 5 care a avut loc la Montreal.
Tenismana română Simona Halep.
Tenismana română Simona Halep. (Neal Trousdale/facebook)

Simon Halep repurtează o victorie minunată împotriva sportivei americane de 21 de ani Madison Keys (locul 12 WTA), după un turneu susţinut în care a jucat din ce în ce mai bine. Scorul final a fost 7-6, 6-3 după o oră şi 15 minute.

În setul 1 Simona condus cu 5-4 şi a avut minge de set, însă Keys a egalat la 6 şi au intrat în tie break, pe care l-a câştigat Simona detaşat, scorul final fiind 7-6. În setul al doilea, constanţeanca s-a impus categoric cu 6-3.

Simona Halep va încasa un cec în valoare de 497.700 de dolari şi 900 de puncte WTA pentru câştigarea “Rogers Cup”.

Madison Keys va primi 241.840 de dolari şi 585 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Acesta este al treilea trofeu al Simonei Halep în acest an. Românca a câştigat la Madrid, trecând în finală de slovaca Dominika Cibulkova, scor 6-2, 6-4, şi la Bucureşti, unde a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, 6-0, 6-0.

După parcusul excelent de la Montreal, Simona Halep va reveni de luni pe locul 3 în ierarhia WTA.

În partida de dublu, Simona Halep şi Monica Niculescu au întânit în finală echipa rusoaicelor Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (favorite numărul 4). Makarova/Vesnina au câştigat partida cu 6-3, 7-6.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport