Simfonia în mi(au) bemol pentru pian şi pisică (video)

Nora
Nora (Facebook)

CATcerto, este o simfonie compusă de dirijorul lituanian, Mindaugas Piecaitis, pentru a o acompania pe simpatica Nora, o pisicuţa cu abilităţi atipice, care cântă la pian.

Vorbind despre istoria acestui proiect unic, dirijorul/compozitor a declarat că ideea a apărut complet din întâmplare, când a primit un e-mail de la nişte prieteni cu un link către o pisică care cântă la pian pe youtube.

“Am fost fermecat de abilităţile ei şi am început unele cercetări suplimentare. Am revizuit tot ce am putut găsi pe internet şi asta doar m-a intrigat mai mult “, declara M.Piecaitis.

Mindaugas a luat legătura cu proprietarii Norei şi le-a spus despre ideea lui de a scrie o piesă pentru “solista” lor celebră şi o orchestră. În câteva zile au pregătit materialul video.

Astfel că, ceea ce a fost un video surprinzător, drăguţ şi amuzant, în care o pisică atinge câteva acorduri drăguţe la pian, a ajuns acum un experiment artistic, cât se poate de interesant şi bine realizat, o întreagă orchestră - Klaipeda Chamber Orchestra - le transformă într-un adevărat recital.