Sikorski: R. Moldova nu va semna Acordul de Asociere cu UE înaintea Ucrainei

Moldova nu va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană înaintea Ucrainei, a declarat ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, într-un interviu acordat Polskie Radio, preluat de UNIMEDIA.

„Nu, acest lucru nu este posibil din punct de vedere tehnic, deoarece textul Acordului cu Ucraina a fost deja convenit. Unele traduceri sunt gata sau aproape gata. Deci, conform criteriilor tehnice, vom fi în curând pregătiţi să semnăm Acordul cu Ucraina. Cât despre alte ţări ale Parteneriatului Estic, este necesară finalizarea negocierilor după care parafarea Acordului”, a spus Sikorski.

În perioada 28 – 29 noiembrie va avea loc Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, în timpul căruia se preconizează semnarea Acordului de Asociere, incluzând prevederile referitoare la Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător. Un alt obiectiv important este finalizarea implementării condiţiilor fazei a doua a Dialogului privind vizele cu UE, ceea ce va determina lansarea procesului decizional al UE privind liberalizarea regimului de vize pentru R. Moldova.