Şi miniştrii au cheltuieli pentru mâncare

.
. (photos.com)

"Foarte puţin sau mănânc mai mult acasă decât în oraş", aşa au răspuns mai mulţi membri ai actualului Cabinet de miniştri la întrebarea "Câţi bani cheltuiţi pe mâncare". Unii demnitari din cei întrebaţi de Arena, au declarat că în ultima perioadă nu merg la restaurante, nu pentru că le-ar bate vântul prin buzunare, dar pentru că nu ar avea timp.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat că în pauza de prânz obişnuieşte să mănânce la cantina Guvernului, unde zilnic cheltuie 40 de lei. În ceea ce priveşte cheltuielile pe mâncare în sânul familiei, ministrul a răspuns laconic: "Soţia ţine contabilitatea familiei. Nu cunosc câţi bani merg pe mâncare".

Ministrul Culturii, Boris Focşa, a dezvăluit că în ultima perioadă este foarte ocupat şi nu are timp pentru restaurante. "La lucru, mănânc în jur de 50 de lei, iar seara doar acasă cu familia. Din salariu, se duce cam 40% pe mâncare. La restaurante nu merg, pentru că nu am timp", a spus ministrul.

Deşi susţine că un militar trebuie să fie adeptul unei alimentaţii sănătoase, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a divulgat că uneori mai încalcă regulile: "Eu obişnuiesc să mănânc bine acasă, la lucru poate aşa un snack, iar seara dacă mă întorc mai târziu de opt, atunci beau doar un ceai. La cantină mănânc foarte rar, dar la restaurante doar când am întrevederi oficiale". Demnitarul a mai dezvăluit că în familia sa se cheltuie lunar aproximativ 3.000 de lei pentru mâncare, adică o treime din salariul său. "Cele mai multe produse le aducem de la ţară, ne străduim să ne alimentăm ecologic", a mai adăugat Vitalie Marinuţa.

De asemenea, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, susţine că în familia sa mai mult se consumă produse organice. "Carne, ouă, cartofi, toate le aduc de la ţară. La restaurante, nu mergem. Mâncăm seara în familie. Soţul face cumpărăturile, iar pe săptămână cheltuie cam 1.000 de lei, poate mai puţin", a spus Valentina Buliga.

"Eu mă aprovizionez o dată la două săptămâni sau chiar la trei săptămâni. Ultima oară am cheltuit o mie de lei pentru mâncare. Cel mai mult îmi place să mănânc varză, hrişcă, peşte şi mămăligă. La restaurante nu prea merg", a spus Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru. Demnitarul a menţionat că proviziile sunt doar pentru el, întrucât familia sa locuieşte de mai mult timp la Bucureşti.

Şi ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru îşi cumpără produse alimentare doar pentru el: "Când termin lucrul, trec pe la un supermarket şi îmi cumpăr mâncare gata preparată. Cheltui maxim 100 de lei pe zi". El locuieşte al doilea an la hotelul "Zarea", pentru că nu are locuinţă în Chişinău. În zilele libere, Gheorghe Şalaru merge la familia sa din Cimişlia.

Oleg Efrim, ministrul Justiţiei a spus că în unele zile nu cheltuie niciun ban pentru mâncare: "de multe ori, mănânc bine acasă şi atunci nu cheltui nimic la serviciu. În general, cam jumătate din salariul meu merge pentru mâncare. Se întâmplă să mai mănânc şi la cantina Guvernului sau în alt local, dacă am întrevederi oficiale. În ultimul timp, mai rar merg pe la restaurante".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe