Show de campanie. O pesedistă a răbufnit la liberali: N-am promis o lege ca să-l transferăm pe întâiul schior al statului în funcţia de senator

Marcel Ciolacu în Parlament (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
01.10.2024

Liberalul Vlad Nistor a avut un schimb de replici acide, în emisiunea "Bună, România", de la postul B1 TV, cu social-democrata Cristina Rizea pe tema scandalului dintre şefii coaliţiei de guvernare - Marcel Ciolacu şi Nicoale Ciucă - privind "legea Iohannis". În discuţie a intervenit şi useristul Radu Miruţă.

Redăm mai jos dezbaterea moderată de jurnalistul Radu Buzăianu.

Radu Buzăianu: Domnule Nistor, mai avem de-a face şi cu această furtună declanşată de bălăceala din cadrul coaliţiei. Vreau să vă întreb cum preconizaţi că se vor desfăşura lucrurile de acum încolo, pentru că e o stare de îngrijorare, totuşi, în legătură cu România şi felul în care se va organiza ea, ţinând cont de faptul că s-a sistat comunicarea între PSD şi PNL conform declaraţiilor făcute de liderii acestor două partide.

Vlad Nistor (PNL): În ceea ce priveşte întrebarea dumneavoastră despre coaliţie, lucrurile stau aşa. S-a ajuns la un moment autentic de răceală, datorat felului în care unii dintre partenerii coaliţiei au fost mai reţinuţi în a-şi respecta angajamentele anterioare. Dar convingerea mea este că domnul prim-ministru Ciolacu a avut o discuţie anterioară cu domnul Ciucă. Sunt convins că a avut un punct de vedere pe care ulterior nu şi l-a respectat.

Dar nu ăsta e subiectul. Subiectul este că coaliţia funcţionează în continuare. În ce fel? Toate obligaţiile pe care le avem tehnic şi politic unii faţă de ceilalţi din acest punct de vedere vor fi respectate. E un lucru pe care domnul Ciucă l-a spus în ultima şedinţă a Biroului Permanent Naţional, de săptămâna trecută, şedinţă la care am participat, şi vă garantez că până la sfârşitul acestui mandat şi constituirea unui nou guvern, Partidul Naţional Liberal va respecta acest punct de vedere.

Cristina Rizea (PSD): Voiam să-l întreb pe domnul ministru despre ce angajamente vorbeşte, pentru că domnul Marcel Ciolacu nu şi-a luat niciodată angajamentul că va vota o lege abuzivă pentru PSD, că va vota o lege pentru un singur om, cu care să-l transfere pe întâiul schior al statului român din funcţia de preşedinte în funcţia de senator al României.

Domnul preşedinte a spus doar că nu i se va îngrădi niciodată dreptul de a alege şi de a fi ales, dreptul său constituţional, dreptul pe care îl are orice cetăţean român. Dar asta nu înseamnă să punem în priorităţile guvernamentale o lege pentru un singur om, legea pe care şi-o dădea domnul Iohannis, după care domnul Iohannis şi-a pus la picioare întregul partid, şi-a aliniat toţi soldaţii din PNL cu mâna domnului Ciucă şi a pus PNL într-o situaţie penibilă.

Vlad Nistor: Domnul Ciolacu a spus că domnul Ciucă, atunci când a declarat că între patru ochi au avut această discuţie. Bănuiesc că dumneavoastră nu aveaţi...

Cristina Rizea: Discuţia a fost despre alegerile prezidenţiale care trebuiau să se desfăşoare în septembrie şi nu în decembrie, domnule Nistor. Despre asta a fost discuţia, discuţia cu care domnul Ciucă a venit şi în cadrul BPN-ului...

Radu Buzăianu: Nu am participat niciunul dintre noi la acea discuţie. Tocmai de aceea este cuvântul domnului Ciucă împotriva cuvântului domnului Ciolacu. Suntem în situaţia asta.

Radu Miruţă (USR): Dar mai e o altă perspectivă. În afară de problema asta cu domnul Iohannis, coaliţia asta mai are alte priorităţi? Că l-am auzit pe domnul Ciolacu cum îi dă basoane lui Ciucă în cap, dar nu-l aud spunând că nu e o prioritate pentru dumnealui legea pensiilor, deficitul bugetar. Ei ne cred pe toţi oamenii ăştia că plecăm după fente, că se preface Ciolacu că se ceartă cu Ciucă despre Iohannis, dacă ăla e sau nu e.

Vlad Nistor: Se pare că acesta este un subiect încheiat. Despre subiectul candidaturii preşedintelui Iohannis sau nu, discutăm degeaba. Este o modalitate de a prelungi o campanie electorală cu subiecte false, care în clipa asta nu mai interesează pe nimeni.

Radu Buzăianu: E o concluzie bună a discuţiei noastre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor