Shimon Peres cere Rusiei să împiedice vărsarea de sânge din Siria

Preşedintele israelian, Shimon Peres, i-a cerut, luni, omologului rus, Vladimir Putin, să combată împiedice vărsarea de sânge în Siria şi să combată ameninţarea iraniană.
Preşedintele israelian Shimon Peres. (MANDEL NGAN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
25.06.2012

Preşedintele israelian, Shimon Peres, i-a cerut, luni, omologului rus, Vladimir Putin, să combată împiedice vărsarea de sânge în Siria şi să combată ameninţarea iraniană.

Însoţit de o delegaţie de 300 de persoane, Vladimir Putin a început luni o vizită de două zile în Israel, teritoriile palestiniene şi Iordania.

Alături de omologul său israelian, Shimon Peres, Putin a inaugurat un monument în memoria soldaţilor sovietici care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia a avut loc în oraşul Netanya, la nord de Tel Aviv.

”Armata sovietică a fost cea care a pus capăt nebuniei (n.r. - Holocaustului). Soldaţii ruşi au fost cei care au salvat atât evrei, cât şi multe alte naţii, de la distrugere. Acest monument extraordinar de aici, din Ţara Sfântă, a fost ridicat în onoarea (n.r. - armatei sovietice)”, a declarat liderul de la Kremlin.

”(Monumentul - n.r.) ne aminteşte că pacea este fragilă şi că trebuie să facem tot ce putem pentru ca doctrinele naziste criminale, indiferent usub ce formă apar, rămân în trecut”, a adăugat Putin.

În replică, preşedintele Peres a cerut Rusiei să combată ameninţarea iraniană şi să împiedice vărsarea de sânge în Siria.

”Sunt încrezător că Rusia, care a înfrânt fascismul, nu va permite reapariţia unei astfel de ameninţări. Nici a unei ameninţări iraniene, nici a vărsării de sânge în Siria”, a declarat Shimon Peres.

Rusia a adoptat o linie mai blândă decât restul marilor puteri în privind Iranului. De asemenea, a respins apelul SUA şi ţărilor arabe de a nu mai furniza arme Siriei.

Cele două subiecte s-au aflat şi pe agenda unui prânz de lucru cu premierul Benjamin Netanyahu.

În cursul serii, Vladimir Putin va participa la un dineu de gală organizat de Preşedinţia israeliană.

Preşedintele rus va merge marţi în Cisiordania şi în Iordania.

Potrivit analiştilor, vizita lui Putin are ca scop consolidarea influenţei Rusiei în regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor