Shen Yun mi-a făcut pielea ca de găină, susţine o actriţă

Profesoara si actriţa Maria Adesioye a fost impresionată de valoarea spirituală a spectacolului Shen Yun desfaşurat la Coliseum, Londra, pe 12 aprilie.
Profesoara si actriţa Maria Adesioye a fost impresionată de valoarea spirituală a spectacolului Shen Yun desfaşurat la Coliseum, Londra, pe 12 aprilie. (Chin Liang / The Epoch Times)

LONDRA - Shen Yun Performing Arts a revenit la Coliseum Londra pentru al doilea an consecutiv şi a avut spectacolul de deschidere pe 12 aprilie, în faţa unei săli pline de entuziasmul unei reprezentaţii fulminante.

Shen Yun Performing Arts cu sediul la New York reînvie 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză prin dans clasic chinez şi muzică, inspirând şi emoţionând publicul din întreaga lume.

Un membru al publicului căruia i-a plăcut spectacolul Companiei Shen Yun Performing Arts, a fost profesoara şi actriţa Maria Adesioye. Ca actriţă ea a apreciat precizia dansatorilor şi a fost impresionată de interacţiunea lor cu fundalul digital.

Un astfel de dans, care a impresionat-o pe doamna Adesioye, a fost Fulgi de nea ce întâmpină primăvara. În acest dans, dansatorii "se rotesc cu măiestrie şi învârt batiste cu paiete. Ei încântă şi uimesc oamenii prin acest dans popular din nord-est".

Fundalul digital al Shen Yun adaugă o dimensiune interactivă scenei, purtând publicul prin peisaje şi dinastii din China şi până în locuri cereşti.

"Când [dansatorii] au sărit în ecran, nu mă aşteptam la asta, a fost deosebit, a fost uimitor", a spus doamna Adesioye.

De la dansuri până la melodii, publicul este purtat într-o călătorie, iar "emoţia te atrage în această călătorie", a declarat actriţa.

Cântecele bel canto au avut un efect puternic asupra ei. Ea a fost atât de absorbită de ele, încât i s-a făcut pielea ca de găină când l-a ascultat pe tenorul Guimin Guan cântând "Întoarcerea", şi a găsit mesaj spiritual foarte liniştitor.

"Piesa a fost într-adevăr emoţionantă", a afirmat ea.

Shen Yun încearcă să reînvie esenţa spirituală, care este o parte intrinsecă a culturii tradiţionale chineze, o cultură care a fost "inspirată de Dumnezeu", potrivit site-ul companiei.

Cu toate acestea, prin dansurile care descriu modul în care adepţii practicii spirituale Falun Gong au fost persecutaţi în China, Shen Yun aduce istoria culturii tradiţionale până în ziua de azi.

Doamna Adesioye a fost foarte impresionată de piesa Alegerea, în cadrul căreia un poliţist se întâlneşte cu un vechi prieten, care este acum un practicant Falun Gong în afara legii şi trebuie să facă o alegere între datoria şi conştiinţa lui. "Deşi perechea se loveşte de tragedia pământească, sub supravegherea Cerului binele triumfă în cele din urmă".

Doamna Adesioye crede că şi alte persoane ar trebui să experimenteze frumuseţea Shen Yun.

"Cu siguranţă voi menţiona asta pe pagina mea de Facebook. Am de gând să le spun tuturor prietenilor mei [despre spectacol]. Acest lucru ar trebui să fie aici permanent", a susţinut ea.

Informaţii de Chin Liang şi Rosemary Byfield

New York Shen Yun Performing Arts are trei companii de spectacole care susţin spectacole simultan în întreaga lume, cu misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Shen Yun Performing Arts International Company a susţinut spectacole la Coliseum, Londra, între 12-15 aprilie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură