Serviciile Secrete investighează doi agenţi după un accident la Casa Albă


Casa Albă.
Casa Albă. (Captură Foto)

Serviciile Secrete americane investighează doi agenţi seniori după un accident rutier ce a avut loc în 4 martie la Casa Albă, susţine BBC.

Washington Post a raportat că cei doi agenţi au intrat cu maşina într-o barieră de securitate după ce au participat la o petrecere de noapte într-un un bar din apropiere.

Accidentul celor doi reprezintă cel mai recent dintr-o serie de incidente stânjenitoare în care a fost implicată agenţia însărcinată cu protejarea preşedintelui american Barack Obama.

Cei doi agenţi sunt Mark Connolly, al doilea în ierarhia dispozitivului de securitate al lui Obama, şi George Ogilvie, un supervizor de rang înalt de la Biroul de teren din Washington.

Martorii au declarat că i-au văzut pe cei doi agenţi într-o maşină cu luminile de urgenţă aprinse, adăugând că cei doi şi-au prezentat legitimaţiile încercând să pătrundă într-o secţiune securizată a complexului Casei Albe.

În cele din urmă, maşina condusă de cei doi agenţi petrecăreţi a lovit o barieră de securitate temporară ce a fost ridicată în timp ce serviciile de securitate investigau un pachet suspicios, conform BBC.

În ultimele câteva luni câţiva oficiali de vârf ai agenţiei au fost forţaţi să îşi dea demisia după multiple breşe în securitatea Casei Albe. Serviciile Secrete sunt însărcinate cu protejarea preşedintelui, a vicepreşedintelui, a familiile lor şi a altor oficiali.

Probleme în sânul Serviciilor Secrete:

11 noiembrie 2011: Un bărbat trage câteva gloanţe de cauciuc înspre Casa Albă şi loveşte un geam de la etajul al doilea. Au trecut patru zile înainte ca agenţii să constate că s-a tras asupra clădirii. Una dintre fiicele preşedintele se afla în Casa Albă la acea vreme.

13 aprilie 2012: Agenţii însărcinaţi cu securitatea preşedintelui Obama în Columbia sunt chemaţi la bază după ce au fost implicat într-un scandal de prostituţie în timpul unui summit.

23 martie 2014: Trei agenţi care îl protejau pe liderul american în Amsterdam sunt suspendaţi temporar după o noapte de băutură. Unul dintre agenţi este găsit inconştient într-un hol de hotel.

16 septembrie 2014: Unui bărbat înarmat, ce avea cazier, i s-a permis să urce într-un lift în care se afla şi preşedintele Obama, încălcându-se regulile Serviciilor Secrete.

19 septembrie 2014: Un bărbat din Texas a reuşit să sară peste un gard al Casei Albe şi să pătrundă în clădire cu un cuţit în mână, înainte să fie reţinut. Obama părăsise complexul cu doar câteva minute mai devreme.

1 octombrie 2014: Julia Pierson demisionează din funcţia de director al Serviciilor Secrete datorită unei serii de breşe în securitatea Casei Albe.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.