Serviciile secrete germane sunt "alarmate" că Ucraina pierde sute de soldaţi în fiecare zi

Tanc rusesc în Ucraina
Tanc rusesc în Ucraina (OSINTtechnical - Twitter)

Serviciul Federal de Informaţii al Germaniei (BND) este "alarmat" de numărul mare al pierderilor pe care le suferă Ucraina, potrivit unui raport publicat în Der Spiegel. Raportul afirmă că Berlinul consideră că Ucraina a pierdut zilnic un număr de trei cifre de soldaţi în timpul bătăliei de la Bahmut cu forţele ruseşti. BND i-a informat pe politicienii germani cu privire la numărul mare de răniţi şi morţi ai forţelor ucrainene în timpul unei reuniuni secrete a Bundestagului de săptămâna trecută.

BND consideră că numărul mare de victime va avea consecinţe grave în timpul viitoarelor bătălii. Pe de altă parte, serviciul german de informaţii consideră că şi Rusia suferă pierderi ridicate şi îşi foloseşte soldaţii drept "carne de tun".

Reuters a relatat că oficialii de la Washington sunt de părere că Kievul a consumat resurse semnificative pentru a încerca să apere Bahmut. În prezent, Casa Albă sfătuieşte Ucraina să nu lanseze contraofensive majore pentru a recuceri oraşul.

În plus, administraţia Joe Biden avertizează Kievul că dacă va continua să implice un număr mare de soldaţi în apărarea Bahmut, nu vor mai avea destui oameni pentru a ataca trupele ruse care au capturat alte oraşe.

Ucraina caută tancuri de la partenerii săi din NATO. Însă multe ţări, inclusiv SUA şi Germania, s-au opus trimiterii tancurilor lor moderne în Ucraina.

Bahmut se află în regiunea Doneţk. BND consideră că dacă Rusia va cuceri oraşul, va crea cadrul pentru noi victorii. Bahmut a cunoscut lupte aprige timp de mai multe luni, dar intensitatea a crescut săptămâna trecută. Forţele ruseşti au reputat unele câştiguri în oraş.