Serviciile norvegiene de securitate analizează o ameninţare la adresa guvernului şi casei regale

Epoch Times România
17.01.2012

Serviciile norvegiene de securitate, PST, şi biroul premierului investighează o înregistrare video ce conţine ameninţări la adresa unor membri ai guvernului şi familiei regale.

Înregistrarea de cinci minute conţine imagini cu premierul Jens Stoltenerg, ministrul de externe Jonas Gahr Store şi prinţul moştenitor Haakon în Afganistan, discutând cu trupele. De asemenea, sunt imagini cu civili răniţi şi soldaţi care patrulează.

Imaginile postate pe YouTube au titlul "Oh, Allah, distruge-i" şi conţin un mesaj prin care oamenilor li se cere să se alăture unui protest vineri la Parlamentul din Oslo, penru retragerea trupelor norvegiene din Afganistan.

"Islamiştii nu sunt mulţi, dar numărul lor poate creşte. Încearcă să recruteze tineri care caută o ideologie sau alte explicaţii", au spus serviciile de securitate.

Serviciile au fost acuzate că nu l-au depistat la timp pe Anders Behring Breivik, norvegianul care a ucis 77 de persoane în iulie.

Breivik a spus că atacurile au avut ca scop să pedepsească guvernul pentru politicile sale proimigraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor