Serena Williams, eliminată de Karolina Pliskova la Australian Open (video)

Jucătoarea americană a fost eliminată surprinzător după o revenire admirabilă a Karolinei, în trei seturi, scor final 6-4, 4-6, 7-5.
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova.
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova. (Getty Images)

Serena Williams (37 ani, 16 WTA) a pierdut pe tabloul de simplu al primului turneu de Mare Şlem de la Melbourne - Australian Open, în faţa tenismanei din Cehia, Karolina Pliskova (26 ani, 8 WTA) cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5 după două ore şi 10 minute de joc efectiv.

Veterana din Statele Unite, care în turul precedent o eliminase pe Simona Halep (6-1, 4-6, 6-4), a ratat nu mai puţin de patru mingi de meci, cehoaica revenind admirabil în cărţi când nimeni nu se mai aştepta.

Duelul celor două campioane ale sportului alb a fost destul de echilibrat, ambele sportive arătând un nivel ridicat de formă fizică şi psihică.

Primul set a fost adjudecat de Pliskova în urma unui break reuşit în game-ul trei, pentru ca în setul doi, fosta lideră a ierarhiei WTA să împingă lupta în decisiv după două break-uri obţinute la 2-2, respectiv pe final la 5-4.

Lupta din decisiv a surprins pe toată lumea. În urma unui joc excelent arătat de Serena, care i-a adus un 5-1, cehoaica a întors admirabil rezultatul de pe tabela de marcaj impunându-se cu 5-7, obţinând astfel una dintre cele mai mari victorii din carieră.

Această revenire se pare că a venit şi pe fondul unei accidentări la gleznă suferită de multipla campioană de la Melbourne.

În continuare, Pliskova va trebui să lupte în semifinale cu japoneza Naomi Osaka, care a trecut la rândul ei de ucraineanca Elina Svitolina cu 6-4, 6-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport