Şercan îl "toacă" mărunt pe Cîmpeanu: Aruncă perdele de fum ca să îşi mascheze minciunile şi manipulările

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan îl "toacă" mărunt pe ministrul PNL al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după briefingul de presă în care reporterul Epoch Times i-a adresat o serie de întrebări legate de controversatele modificări legislative considerate a fi în favoarea plagiatorilor.

"Iarăşi aruncă ministrul academician în securitate naţională Sorin Cîmpeanu perdele de fum ca să îşi mascheze minciunile şi manipulările pe tema modificărilor Metodologiei de analiză a plagiatelor de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi o face chiar într-o conferinţă de presă de după o şedinţă de guvern. Evident, nimeni de la guvern, partid, sau preşedinţie nu vede sau se uită în altă parte, lăsându-l pe Cîmpeanu, nestingherit, să-şi facă numărul", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, prima minciună spusă ceva mai devreme este despre faptul că modificările pe Metodologia de analiză a plagiatelor de către CNATDCU le-a făcut după consultări cu membrii Consiliului General al CNATDCU.

"Singurele persoane cu care a vorbit despre aceste modificări – ceea ce nu înseamnă că a fost şi o consultare - au fost trei din cei patru membri ai conducerii CNATDCU, Ioan Aurel Pop, Mircea Dumitru şi Marius Andruh, în niciun caz cu membrii Consiliului General CNATDCU, care sunt 21 la număr şi care au aflat din articolele mele despre modificările orchestrate de Direcţia Juridică a Ministerului Educaţiei", a punctat Emilia Şercan.

Jurnalista a remarcat că "ministrul academician în securitate naţională Sorin Cîmpeanu" se întreba azi retoric trei lucruri:

1. Ce nu e bine dacă se introduce analiza in integrum a unei teze de către CNATDCU.

Am explicat ieri pe larg că o analiză in integrum „corectă şi completă” - ca să mă exprim în limbajul de lemn al academicianului Cîmpeanu - nu poate fi făcută nici cu softul şi nici de către un specialist. Nu se poate, stimabile domn academician, profesor universitar, cercetător cu 18 cărţi secrete să faci analiză in integrum. Nu o poate face nici softul şi nici omul. Pentru documentare, postarea mea de ieri.

2. Ce nu este bine în reglementarea softurilor, care până acum au fost folosite în afara procedurii, fapt care a diminuat şansele de câştig în instanţă.

Softurile nu au fost folosite până acum de CNATDCU în afara procedurii, aşa cum minte Cîmpeanu acum, tocmai pentru că procedura nu permite. A, că a fost vreun profesor care a băgat de curiozitate, pentru sine, o teză pe soft, cum ştiu că au făcut unii în cazul lui Şerban Nicolae, e una. Însă CNATDCU nu a emis decizii de plagiat luate în baza porţiunilor de plagiat descoperite de softuri, ci s-a limitat la sesizarea unui petent.

3. Ce nu e bine cu limitarea înregistrării sesizărilor?

Dacă nu pot exista comisii de rea-credinţă, care să dea verdicte ticăloase în favoarea plagiatorilor, aşa cum spunea Cîmpeanu azi, atunci de ce simte nevoia să pună limitări?

De asemenea, jurnalista a ţinut să îi demonteze puţin ministrului academician "marea minciună" legată de "şansele diminuate de câştig în instanţă":

- Ministerul Educaţiei NU a pierdut până acum niciun proces cu cei care au contestat, procedural sau nu, deciziile CNATDCU. Ponta a pierdut, Oprea pierdut, Tobă a pierdut, iar multe alte procese deschise sunt pierdute şi ele în prima instanţă de plagiatori. Ministerul Educaţiei le-a câştigat.

- De ce să schimbi o legislaţie bună, care a rezistat în ultimii 5 ani în toate procesele? A, pentru că vrei să introduci acum portiţe pentru plagiatorii "esenţiali pentru securitatea naţională" care nu au primit încă verdicte de la CNATDCU! Asta putem să o înţelegem, dar nu ştiu cum să zic, aşa ceva NU e de acceptat!

- Vorbea Cîmpeanu azi despre fracturi logice şi zicea aşa: "un act administrativ beneficiază de prezumţia de legalitate". Dacă e aşa, de ce mirobolanta Direcţie Juridică a Ministerului Educaţiei a dat aviz de nelegalitate pe decizia de plagiat a CNATDCU în cazul tezei lui Codruţ Olaru când acel document beneficia de prezumţia de legalitate? Mulţumesc pentru răspuns, îl aştept!

"Şi un ultim lucru: decât să îmi răspundeţi prin conferinţe de presă sau să vă referiţi la mine în termenul de 'clasici', vă propun domnule ministru academician în securitate naţională Sorin Cîmpeanu să îmi daţi un interviu, dacă vă ţin argumentele", a conchis Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne