Şercan: Bode l-a avansat pe prietenul său din liceu. În loc să fie pe mâna procurorilor, domnul ajunge chestor

Lucian Bode, PNL
Lucian Bode, PNL (Epoch Times România)

Ministrul de Interne Lucian Bode şi-a propus spre avansare în grad un prieten din liceu, Marius Mihăilă, care a încercat să apere plagiatorii din Academia de Poliţie pe vremea când era preşedintele Comisiei de Etică, a tras un semnal de alarmă, vineri, jurnalista Emilia Şercan.

"Pentru a fi împuternicit în funcţia de inspector la IPJ Sălaj, Mihăilă a făcut fals în acte, constatat de un raport al Corpului de Control al ministrului de Interne. Apoi, pentru a fi împuternicit rector al Academiei de Poliţie, Mihăilă a făcut din nou fals în acte, constatat în acelaşi raport", a precizat Emilia Şercan.

Jurnalista a explicat că falsul în acte reprezintă o infracţiune.

"În loc să fie pe mâna procurorilor, domnul ajunge chestor. Merituos, competent şi moral cum era Mihăilă, Bode şi l-a luat şef de cabinet, iar acum l-a avansat 'la excepţional, cu ocazia Zilei Naţionale, la gradul de chestor. Sper să-l fi propus să primească şi o decoraţie, adică doar gradul de chestor e prea puţin. Numai Gabriel Oprea făcea de astea cu secretara lui. A, şi Caligula cu calul", a adăugat Emilia Şercan.