Serbia nu va recunoaşte Kosovo în schimbul aderării la UE, susţine Tomislav Nikolici

Tomislav Nikolic. (ANDREJ ISAKOVIC / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
26.05.2012

Serbia nu intenţionează să recunoască Kosovo în schimbul aderării la Uniunea Europeană, a afirmat sâmbătă, la Moscova, noul preşedinte sârb, Tomislav Nikolici, relatează DPA.

”Nu putem face asta (n.r. - să recunoaştem Kosovo), chiar dacă va trebui să întrerupem negocierile cu UE din cauza asta”, a spus Nikolici în cadrul unei întrevederi cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

”Nu am auzit niciodată că trebuie să recunoaştem independenţa Kosovo înainte de a adera la UE”, a mai precizat noul preşedinte de la Belgrad.

Nikolici a subliniat că aderarea la UE rămâne un obiectiv al Serbiei.

”Serbia este pe drumul spre UE. Va fi o călătorie lungă şi nesigură. Vom organiza ţara în concordanţă cu regulile UE”, a declarat Tomislav Nikolici.

Vladimir Putin i-a promis că Rusia va sprijini Serbia în chestiunea Kosovo.

Totodată, preşedintele rus a precizat că Moscova va oferi Belgradului peste 800 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură.

Vizita la Moscova este prima în străinătate a lui Tomislav Nikolici după ce a fost ales preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor