Şerban Nicolae, replică inedită după ce Costache i-a atras atenţia că răspândeşte informaţii false

Senatorul PSD Şerban Nicolae
Senatorul PSD Şerban Nicolae (Epoch Times Romania)

Prezent la audierile din Comisiile de sănătate, deşi nu face parte din ele, senatorul PSD Şerban Nicolae a lansat un atac dur la adresa ministrului desemnat al Sănătăţii, Victor Costache.

În încercarea sa de a-l pune în dificultate, social-democratul l-a acuzat pe reprezentatul Guvernului Orban că ar fi fost responsabil direct de demiterea profesorului Mircea Beuran, intrat în colimatorul DNA, din funcţia de şef de secţie chirurgie a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Victor Costache însă a profitat de ocazie şi a lămurit public cum stau lucrurile în cazul demiterii doctorului amator de mită, şi l-a rugat pe Şerban Nicolae să nu răspândească informaţii false în cadrul audierilor.

Senatorul PSD a negat însă că răspândeşte informaţii false şi a argumentat că „fiind în Parlament, să ştiţi că declaraţiile mele au caracter politic”, amintind voalat că beneficiază de imunitate parlamentară şi poate spune orice.

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi:

Şerban Nicolae: M-a surprins însă că dumneavoastră, chirurg fiind, la o acuzaţie care s-a dovedit a fi falsă şi anume aceea că profesorul Beuran şi-ar fi incendiat un pacient pe masa de operaţie, printr-un control sumar aţi decis înlocuirea domniei sale din funcţia de şef de secţie chirurgie de la Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti şi mă gândesc că o făceaţi din perspectiva unei persoane care la rândul său a fost acuzată şi chiar a făcut obiectul unei cercetări penale, eu sper nejustificate, într-o acuzaţie de malpraxis. Dvs aţi şi luat măsuri pentru sancţionarea profesorului Beuran. E adevărat că insistenţa de a-l pune sub orice fel de acuzare pe Beuran continuă. De aia am spus că nu m-ar mira să ajungă şi un brancardier ministrul Sănătăţii.

Victor Costache: Demiterea din funcţia de şef de secţie a dlui profesor Beuran nu-mi aparţine. Probabil nu cunoaşteţi foarte bine modul în care funcţionează spitalele publice din România. Domnul profesor Beuran a fost demis de către manager. Ministrul Sănătăţii nu poate demite nici măcar un medic din spital, darămite un şef de secţie. Nici managerul nu-l poate demite. Managerul îl pune în faţa unui consiliu de administraţie. Niciodată nu l-am acuzat pe profesorul Beuran. Am spus că este o anchetă în curs şi aşteptăm rezultatele anchetei.

Şerban Nicolae: Da, am înţeles, a fost o fatalitate, şi bănuiesc că cu totul întâmplător singurul pe care l-a găsit înţeleg managerul spitalului să îl pună în funcţie cu caracter interimar era soţul unei consiliere proaspăt numite la Palatul Cotroceni.

Victor Costache: Iar aveţi o informaţie eronată. Nu este soţul doamnei consilier şef de secţie în locul domnului Beuran. Vă rog să nu răspândiţi informaţii false la această audiere.

Şerban Nicolae: Nu răspândesc nicio informaţie falsă şi fiind în Parlament, să ştiţi că declaraţiile mele au caracter politic (adică beneficiază de imunitate pentru ele - n.r).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne