Serafima Moscalu a cucerit medalia de bronz la Openul European de Judo

Judoka română s-a impus în limitele categoriei de 70 kg în faţa italiencei Irene Pedrotti, în lupta pentru locurile trei - patru, duminică, în cadrul Openului European de judo de la Zagreb.
(Getty Images)

Sportiva română Serafima Moscalu şi-a adjudecat medalia de bronz, duminică, la cat. 70 kg, la Openul European de judo din Zagreb, capitala Croaţiei.

Moscalu şi-a creat drumul pe tatami astfel: în optimi a trecut de irlandeză Rachael Hawkes, a pierdut în sferturi în faţa olandezei Margit de Voogd, pentru ca apoi, în recalificări, să treacă de poloneza Karolina Miller. În meciul pentru locurile 3-5 s-a impus în faţa italiencei Irene Pedrotti.

La masculin, în cadrul cat. 100 kg, Mircea Croitoru a terminat pe locul 5, după ce a cedat în meciul decisiv în faţa olandezului Jelle Snippe.

Croitoru câştigase în optimi în faţa sârbului Vladimir Kostic, în sferturi în faţa belgianului Yves Ndao, dar a fost învins apoi în semifinale de slovenul Enej Marinic, respectiv Snippe.

Sâmbătă, Adrian Şulcă a cucerit medalia de aur la cat. 73 kg.

România a fost reprezentată la această competiţiei de 18 judoka, 12 la masculin şi 6 la feminin.

La startul competiţiei s-au aliniat 471 de judoka din 32 de ţări, 309 la masculin şi 162 la feminin.

În clasamentul pe medalii, Italia este lider, cu 3 de aur şi 3 de argint, urmată de Spania, 2-1-2, Slovenia, 2-0-1, etc. România s-a clasat pe 9, cu 1-0-1.