Serafima Moscalu a cucerit medalia de bronz la Openul European de Judo

Judoka română s-a impus în limitele categoriei de 70 kg în faţa italiencei Irene Pedrotti, în lupta pentru locurile trei - patru, duminică, în cadrul Openului European de judo de la Zagreb.
(Getty Images)
Marius Drăgoi
03.05.2021

Sportiva română Serafima Moscalu şi-a adjudecat medalia de bronz, duminică, la cat. 70 kg, la Openul European de judo din Zagreb, capitala Croaţiei.

Moscalu şi-a creat drumul pe tatami astfel: în optimi a trecut de irlandeză Rachael Hawkes, a pierdut în sferturi în faţa olandezei Margit de Voogd, pentru ca apoi, în recalificări, să treacă de poloneza Karolina Miller. În meciul pentru locurile 3-5 s-a impus în faţa italiencei Irene Pedrotti.

La masculin, în cadrul cat. 100 kg, Mircea Croitoru a terminat pe locul 5, după ce a cedat în meciul decisiv în faţa olandezului Jelle Snippe.

Croitoru câştigase în optimi în faţa sârbului Vladimir Kostic, în sferturi în faţa belgianului Yves Ndao, dar a fost învins apoi în semifinale de slovenul Enej Marinic, respectiv Snippe.

Sâmbătă, Adrian Şulcă a cucerit medalia de aur la cat. 73 kg.

România a fost reprezentată la această competiţiei de 18 judoka, 12 la masculin şi 6 la feminin.

La startul competiţiei s-au aliniat 471 de judoka din 32 de ţări, 309 la masculin şi 162 la feminin.

În clasamentul pe medalii, Italia este lider, cu 3 de aur şi 3 de argint, urmată de Spania, 2-1-2, Slovenia, 2-0-1, etc. România s-a clasat pe 9, cu 1-0-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor