Senat: Horia Georgescu şi Bogdan Stan, validaţi în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte ANI

Epoch Times România
02.04.2012

Senatorii au aprobat, în şedinţa de plen de luni, validarea lui Horia Georgescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi a lui Bogdan Stan în funcţia de vicepreşedinte al ANI.

În favoarea validării lui Horia Georgescu în funcţia de preşedintele al Agenţiei s-au exprimat 72 de senatori, în timp ce 27 de senatori au votat împotrivă, iar nouă s-au abţinut.

Bogdan Stan a fost validat în funcţia de vicepreşedinte al ANI cu 75 de voturi pentru, 19 voturi împotrivă şi 12 abţineri.

Cei doi au depus jurământul în faţa plenului Senatului.

Ei vor avea un mandat de patru ani. Mandatul celor care au ocupat funcţiile amintite va expira pe data de 17 aprilie 2012.

Persoanele desemnate pentru a ocupa funcţiile de preşedinte şi de vicepreşedinte ai ANI sunt validaţi prin votul senatorilor, în urma desfăşurării, în conformitate cu prevederile legale, unui concurs.

Pentru validarea propunerii ANI era necesar votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Votul a fost secret şi electronic.

Cvorumul necesar lucrărilor în plenul Senatului a fost asigurat şi prin prezenţa senatorilor USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor