Şeful Romsilva acuzat de hărţuire şi de prejudicierea intereselor statului

Gheorghe Mihailescu
Gheorghe Mihailescu (G4Media)

Angajaţii Serviciului Juridic din Romsilva – instituţia care administrează pădurile statului – îl acuză pe directorul general Gheorghe Mihăilescu că prejudiciază interesele statului român şi că îi hărţuieşte pe cei care reprezintă instituţia în procese.

Astfel, potrivit unui memoriu trimis Consiliului de Administraţie, consultat de G4Media.ro, angajaţii susţin că directorul Mihăilescu a dat dispoziţii pentru retragerea unei plângeri penale într-un dosar cu miză de 43.227 de hectare de pădure, proprietatea statului român.

Nu în ultimul rând, juriştii din instituţie îl acuză pe directorul regiei autonome că îi umileşte din cauza refuzului lor de a semna o asociere dezavantajoasă pentru Romsilva. ”Acţiunile de bullying şi mobbing au continuat cu refuzul dvs de a ne aproba cazarea la hoteluri/pensiuni atunci când mergem în delegaţie la diverse instanţe din ţară, astfel că suntem nevoiţi să dormim în spaţii insalubre, pline de insecte sau să ne plătim singuri cazarea, deşi mergem în instanţe să apărăm interesele Romsilva”, se arată în memoriu.

Angajaţii susţin că sunt supuşi unui tratament continuu de ”hărţuire, stres, umilire, discreditare şi discriminare”.

Potrivit G4Media, Gheorghe Mihăilescu este omul de casă al şefului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. El a fost numit la şefia Romsilva în octombrie 2018 la cererea lui Liviu Dragnea, ca răsplată pentru faptul că organizaţia PSD Vâlcea l-a susţinut în confruntarea din septembrie 2018 cu puciştii Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Marian Neacşu.