Şeful PSD: Meritocraţia promisă de PNL şi USR s-a transformat într-un joc al păcănelelor de partid

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Facebook - screenshot)

Şeful social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a ieşit la atac, miercuri, pe pagina sa de Facebook, după ce Curtea Constituţională a dat undă verde majorării cu 40% a pensiilor.

"Nimic pentru români, totul pentru ei! Şcoli închise. Fermierii şi firmele româneşti lăsate de izbelişte. Salarii îngheţate. Facturi mărite. Pensii reduse, deşi CCR a reconfirmat astăzi ceea ce a spus în mod repetat anul trecut şi anume că majorarea pensiilor cu 40% este constituţională. Dar guvernarea penelisto-useristă este preocupată doar de tragerea la sorţi a funcţiilor, pentru a-şi mulţumi clientela politică", a acuzat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, meritocraţia promisă de PNL şi USR s-a transformat "într-un joc al păcănelelor de partid".

"Se plâng că nu au bani, dar niciun moment nu s-au gândit să găsească soluţii. Pentru că ele există! PSD va prezenta alternativa sa de buget al României pentru a demonstra că bani pentru păstrarea nivelului de trai al românilor ar fi, dacă ei nu i-ar cheltui cu pilele şi politrucii lor", a afirmat Ciolacu.

Reacţia lui Ciolacu vine după ce CCR a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd şi majorarea cu 40% a punctului de pensie. Detalii aici.