Şeful MAI, intervenţie în forţă: Ia înapoi de la Despescu conducerea unor structuri cedate de Vela

Lucian Bode - gov.ro
Lucian Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, la postul B1 TV, că a semnat un ordin prin care mai multe structuri din cadrul instituţiei pe care o conduce au fost trecute în directa sa coordonare. Mai exact, este vorba de Corpul de Control al Ministrului, Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia de Comunicare.

“Astăzi [marţi – n.r.], am luat decizia ca ţinând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor guvernului în domeniul Afacerilor Interne este ministrul Afacerilor Interne şi de faptul că prerogativele ministrului nu erau şi legate de coordonarea anumitor structuri importante din Minister - Corpul de Control al Ministrului, Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de Comunicare - aceste structuri, prin ordinul ministrului au fost trecute de astăzi, direct în coordonarea ministrului Afacerilor Interne”, a susţinut ministrul.

De asemenea, întrebat cine coordona până acum mai bine de jumătate din Ministerul Afacerilor Interne, Bode a replicat:

“În 2016, ministrul de atunci, Tudorache, a emis un ordin prin care aceste structuri erau în coordonarea ministrului, iar la sfârşitul lunii decembrie 2019, aceste structuri au fost trecute prin ordinul ministrului Vela în coordonarea secretarului de stat responsabil cu ordinea publică [Bogdan Despescu – n.r.]. Aşa a fost abordarea atunci. Eu am avut o discuţie cu mai mulţi factori importanţi din minister şi am ajuns la această concluzie”.

Totodată, ministrul a mai transmis că, deşi este conştient că noua situaţie îi va da mai multe “bătăi de cap”, îşi asumă acest lucru deoarece consideră că “sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonare a ministrului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne