Şeful Gărzii de Mediu neagă că Primăria condusă de Armand a fost amendată cu 200.000 de lei

Octavian Berceanu
Octavian Berceanu (Facebook / OctavianBerceanuUSR)

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a negat, vineri, pentru site-ul Buletin de Bucureşti, că Primăria Sectorului 1 ar fi fost amendată cu 200.000 de lei de instituţia pe care o conduce, după ce în spaţiul public au apărut informaţii care susţineau acest lucru.

“Vorbim de controale tematice care au avut loc la toate primăriile din Capitală şi la toate firmele de salubritate. Luni am declanşat controale peste tot, nu doar la Primăria Sectorului 1. Amenzi s-au dat, dar nu e vorba despre sumele vehiculate. Vom transmite toate aceste detalii în cursul zilei de azi”, a precizat Berceanu.

La rândul său, primăria condusă de Clotilde Armand a confirmat, vineri, pe pagina sa oficială de Facebook, ceea ce a transmis şeful Gărzii de Mediu:

“Precizări: Garda Naţională de Mediu nu a amendat Primăria Sectorului 1. În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora Primăria Sectorului 1 ar fi fost amendată de Garda Naţională de Mediu cu suma de 200.000 de lei, administraţia locală a Sectorului 1 face următoarele precizări. Informaţiile apărute la diverse posturi de televiziune sunt false. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au fost în control la Primăria Sectorului 1, dar nu au aplicat nicio amendă”.

Reamintim că, joi, a apărut în spaţiul public informaţia potrivit căreia Primăria Sectorului 1 a primit o amendă de 200.000 de lei de la Garda de Mediu, la scurt timp după ce primarul Clotilde Armand a anunţat că Romprest a oprit şantajul şi a început să strângă deşeurile.

Mai reamintim faptul că Armand a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să ceară Prefecturii Bucureşti să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare existente în sectorul său, după ce operatorul de salubritate a suspendat colectarea gunoiului.

“Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Armand, pe pagina sa de Facebook.

Totuşi, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a respins solicitarea edilului Sectorului 1 privind instituirea stării de alertă.