Şeful executiv al Hong Kong-ului – un agent comunist

Participanţii la o parada în după-amiaza zilei de 23 iunie 2013 în Hong Kong ţin un banner că suprimarea drepturilor practicanţilor Falun Gong din Hong Kong se poate răspandi la alte persoane. (Song Xianglong / Epoch Times)
Lin Yixiang
26.06.2013

HONG KONG – Practicanţii disciplinei spirituale Falun Gong s-au alăturat activiştilor pentru democraţie şi legiuitorilor pentru a-l numi pe şeful executiv al Hong Kong-ului drept un agent al Partidului Comunist Chinez (PCC), responsabil pentru campanii de hărţuire, intimidare şi violenţă.

Acuzaţiile dramatice au fost făcute duminică după-masă la un miting desfăşurat pe treptele principalei clădiri guvernamentale din Hong Kong, urmată de o paradă de 700 de oameni ce au mărşăluit timp de două ore şi jumătate pe străzile din Hong Kong.

Domnul Kan Hung-Cheung, purtător de cuvânt pentru Asociaţia Falun Dafa din Hong Kong, a enumerat o listă de nedreptăţi suferite de practicanţii Falun Gong în mâinile unui grup pro-comunist numit Asociaţia din Hong Kong pentru Întreţinerea Tineretului.

Asociaţia a atacat verbal şi a provocat fizic practicanţii, au împânzit Hong Kong-ul cu bannere ce defăimează Falun Gong, au interferat cu încercările practicanţilor de a spune altora despre persecuţia împotriva Falun Gong ce are loc în China şi au adus acuzaţii legale false împotriva practicanţilor.

Activităţile Asociaţiei, a spus Kan, au devenit în ultimul an nu numai ofensive dar şi inacceptabile pentru o societate liberă.

Kan a explicat că în luna aprilie presiunea publică a forţat în cele din urmă Asociaţia să îşi reducă hărţuirile dar apoi un departament al guvernului din Hong Kong, Departamentul pentru Igienă Alimentară şi Ecologică, a început să confişte bannerele practicanţilor Falun Gong şi alte materiale de-ale lor, privând practicanţii de dreptul pentru petiţionare şi libertatea de exprimare.

Kan a spus apoi că şeful executiv al Hong Kong, Leung Chun-ying, este responsabil în mare parte pentru aceste abuzuri. El a spus că Leung nu numai că a fost un membru “ascuns” al PCC dar a activat şi ca purtător de cuvânt al facţiunii lui Jiang Zemin în Hong Kong.

Jiang Zemin, fostul lider al PCC, a lansat persecuţia împotriva Falun Gong în 1999. De atunci, facţiunea sa a depus mari eforturi pentru a menţine şi a extinde această persecuţie.

De asemenea, Kan a spus că Leung Chun-ying “este practic un câine de vânătoare pentru facţiunea Jiang din cadrul PCC, [o facţiune] care promovează persecuţia împotriva Falun Gong în Hong Kong.”

Acuzaţia că Leung Chun-ying este un membru “ascuns” al PCC nu este nouă. Cu şase zile înainte de alegerea lui Leung în 25 martie 2012 ca şef executiv, a fost publicată o carte scrisă de un fost membru “ascuns” al PCC în care a fost dezvăluit faptul că Leung este un membru veteran al PCC în Hong Kong.

După ce Leung a câştigat alegerile, People’s Daily, un purtător media de cuvânt al PCC, a transmis în paginile sale felicitări discrete pentru victoria lui Leung, un lucru care se face în mod obişnuit doar pentru cadre.

În 1 aprilie 2012, aproximativ 15.000 de cetăţeni ai Hong Kong-ului au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva alegerii lui, spunând că ei nu doresc ca un membru al PCC să conducă Hong Kong-ul.

Interferenţă comunistă

Lee Cheuk-yan, un membru al Consiliului Legislativ din Hong Kong, a vorbit la miting printr-o înregistrare audio. El l-a condamnat pe Leung Chun-ying pentru că a permis organizaţiilor comuniste să suprime libertatea de exprimare a dizidenţilor şi a organizaţiilor politice. De asemenea, el a amintit trei cazuri recente de violenţă ce implică membri ai Asociaţiei pentru Întreţinerea Tineretului.

Dnul Wu Chi-wai, un al membru al Consiliului Legislativ, a vorbit la miting tot prin intermediul unei înregistrări audio şi a spus că Leung profită de lipsurile existente în sistemul legal pentru a interfera cu drepturile fundamentale de exprimare ale grupurilor din Hong Kong.

Asociaţia din Hong Kong pentru Întreţinerea Tineretului nu reprezintă singurul grup cu legături comuniste care interferează cu drepturile cetăţenilor din Hong Kong, la comanda lui Leung Chun-ying.

Dna Hung Ling-yu este membră a Frontului din Hong Kong pentru Drepturile Civile şi ale Omului, care organizează anual un miting de protest în 1 iulie care, în câteva cazuri, a implicat sute de mii de manifestanţi.

Hung a spus că Leung a fost numit şef executiv de către PCC şi a luat măsuri pentru a suprima organizaţiile sociale prin înfiinţarea “asociaţiilor de întreţinere”, care interferează public cu activitatea civilă. “Membrii organizaţiei Caring Hong Kong Power [o altă organizaţie pro-PCC din Hong Kong] au început să interfereze cu mitingurile noastre stradale, urcându-se pe stâlpi şi înjurând cu voce tare”, a spus Hung.

Câţiva activişti pentru democraţie din Hong Kong au spus că au fost interferaţi şi atacaţi fizic de organizaţiile comuniste.

Richard Tsoi, vicepreşedinte al Partidului Democrat şi vicepreşedinte al Alianţei din Hong Kong pentru Susţinerea Mişcărilor Patriotice Democratice din China, a condamnat “asociaţiile de întreţinere” pentru distrugerea cadrului politic “o ţară – două sisteme” existent în Hong Kong – un sistem conform căruia Hong Kong-ul funcţionează ca o parte a Republicii Populare Chineze în timp ce îşi menţine tradiţia privind drepturile civile şi politice.

Hong Kong-ul nu va susţine acest tip de violenţă, a spus Tsoi, în timp ce a chemat cetăţenii Hong Kong-ului să ia atitudine pentru valorile şi etica lor fundamentală.

Asociaţia din Hong Kong pentru Întreţinerea Tineretului a participat de asemenea la miting. Membrii ei s-au adunat într-un colţ al curţii din faţa clădirii guvernamentale, au folosit un sistem audio şi megafoane pentru a striga diverse slogane sau mesaje înregistrate ce ataca Falun Gong – totul la un volum descris de un participant la miting ca fiind “foarte, foarte puternic, teribil de puternic.”

Feng Zhihuo, fost membru al Consiliului Legislativ, a spus că deşi Asociaţia foloseşte tactici violente ea nu este pe măsura determinării sufletelor oamenilor.

“Aceia care folosesc tactici imorale pentru a încerca să suprime oamenii nu vor reuşi asta niciodată”, a spus Feng. “Ei nu pot distruge sufletele acestor practicanţi Falun Gong”. Feng a adăugat că dacă membrii ‘asociaţiei de întreţinere’ vor continua să îi hărţuiască pe alţii, ei înşişi vor avea în cele din urmă de suferit, conform legii morale.

Lee Cheuk-yan a mai menţionat că cetăţenii din Hong Kong ar putea să facă dreptate în cazul lui şefului executiv Leung pe o altă cale. El a invitat publicul să se alăture paradei din 1 iulie pentru a-i cere lui Leung Chun-ying să demisioneze din funcţia să şi pentru a cere alegeri generale în Hong Kong. În 2012, această paradă a atras aproximativ 400.000 de manifestanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor