Şefi de poliţie daţi afară de Bode după crimele de la Oneşti, mutaţi dintr-un loc călduţ în altul

Poliţia R. Moldova
Poliţia R. Moldova (politia.md)

Intervenţia eşuată a Poliţiei din Oneşti pentru a opri uciderea celor doi muncitori, urmată de un val de critici în spaţiul public şi pe scena politică, a dus la înlocuirea din funcţii a patru şefi de poliţie din judeţul Bacău. Deşi aceştia au fost învinuiţi că au minimalizat evenimentul şi nu au acţionat corespunzător, doi dintre ei rămân în poziţii importante, relatează Ziare.com.

Cei patru oameni ai legii sunt chestorul de poliţie Vasile Oprişan, şeful IPJ Bacău, comisar şef Adrian Claudiu Tuluc, adjunctul împuternicit al IPJ Bacău, comisar şef Cristinel Andrieş, şeful Poliţiei Oneşti, şi adjunctul Iuri Meresan, tot comisar şef.

“Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele şi nu a informat eşalonul superior pentru a se aloca resurse multiple. Poliţia municipiului Oneşti a ignorat trecutul autorului prin prisma comportamentului din societate iar reclamaţiile/ ameninţările pe care agresorul le-a formulat în trecut nu au fost documentate corespunzător”, a declarat şeful MAI, Lucian Bode, în momentul în care a făcut publice concluziile preliminare după tragedia de la Oneşti.

Totuşi, învinuirile aduse împotriva celor patru foşti şefi nu au fost suficiente pentru a-i scoate din circuit cu totul.

Mai exact, chestorul Vasile Oprişan va merge la Bucureşti, pentru funcţia de consilier în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar comisarul şef Adrian Claudiu Tuluc va reveni în funcţia de şef al Poliţiei Municipiului Bacău, pe care a deţinut-o înainte de a fi numit împuternicitul lui Oprişan şi unde este titular cu concurs.

Cei doi şefi au intrat subit în concediu, iar surse din Poliţia Bacău au precizat publicaţiei citate că Vasile Oprişan, în vârstă de 59 de ani, are grad de general şi prin urmare nu poate deţine o funcţie mai mică decât cea de inspector şef al unui inspectorat judeţean de poliţie, oricare ar fi el.

În ceea ce îl priveşte pe Oprişan, acesta s-a aflat, în 2019, în centrul unui scandal după ce a afirmat că soţiile bătute de soţii lor în timpul nopţii nu ar trebui să “exagereze” şi să sune la 112, din cauză că în acest mod îi deranjează” pe poliţişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne