Şef al securităţii iraniene: Rusia şi Iranul folosesc în comun o bază militară în Siria

Un oficial de rang înalt al securităţii iraniene a dezvăluit faptul că Iranul şi Rusia folosesc aceeaşi bază militară în Siria, unde îşi coordonează acţiunile în favoarea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
Avion de luptă sirian MiG-23 aterizează la o bază aeriană de lângă oraşul sirian Hama.
Avion de luptă sirian MiG-23 aterizează la o bază aeriană de lângă oraşul sirian Hama. (Captură Foto)

Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem pentru Securitatea Naţională a Iranului, a fost citat marţi de agenţiile de ştiri iraniene afirmând că există “o bază folosită în comun în Siria unde Iranul, cu ajutorul Rusiei, furnizează servicii de consiliere pentru a ajuta armata siriană şi forţele de rezistenţă [pro-Assad]”.

Shamkhani – coordonator senior al Iranului pentru probleme politice, militare şi de securitate cu Siria şi Rusia – a declarat că Teheranul şi Moscova lucrează îndeaproape pentru “ a proiecta aspectul militar al luptei împotriva terorismului”.

El a precizat că “utilizarea spaţiului aerian iranian” de către Rusia în acest an a făcut parte din acelaşi cadru de cooperare.

Shamkhani a criticat o rezoluţie adoptată luni în unanimitate de către Consiliul de Securitate al ONU care cere mobilizarea imediată a observatorilor ONU în zonele estice ale oraşului sirian Alep.

Franţa a declarat că observatorii internaţionali vor ajuta la prevenirea unor “atrocităţi în masă” ce ar putea fi comise de forţele siriene.

Totuşi, Shamkhani a declarat că trimiterea observatorilor ONU va permite unor “membri ai serviciilor de informaţii din ţările care susţin terorismul” să pătrundă în oraş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe