Şedinţa solemnă a Parlamentului în care Regele Mihai susţine un discurs a început

Şedinţa solemnă în care Regele Mihai va susţine un discurs cu prilejul aniversării a 90 de ani a început, marţi, la Parlament cu intonarea Imnului naţional.

La această şedinţă nu sunt prezenţi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. Şi preşedintele Camerei, Roberta Anastase, absentează de la această şedinţă, fiind plecată într-o vizită externă la Tbilisi.

Printre invitaţii care s-au prezentat la această şedinţă, prezidată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, se numără foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

De asemenea, participă membri ai Familiei Regale, precum principesa Margareta şi principele Radu.

După discurs, Regele Mihai va primi Colanul Camerei Deputaţilor, urmând ca apoi să participe la dezvelirea bustului din bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de Casa Regală.

În plus, suveranul va semna în cartea de onoare a Camerei Deputaţilor şi va primi în dar un tablou cu Palatul Parlamentului.