Şedinţa de constituire a noii Legislaturi va fi convocată de Igor Dodon până la 25 martie

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova
Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova (parliament.md)

Imediat ce Curtea Constituţională a validat rezultatul alegerilor parlamentare din 24 februarie, din Republica Moldova, preşedintele Igor Dodon a anunţat că până pe 25-26 martie va convoca şedinţa de constituire a noii Legislaturi.

Totodată, şeful statului a ţinut să felicite noii deputaţi cu prilejul funcţiilor dobândite, reamintindu-le în acelaşi timp de înalta datorie pe care o au faţă de Moldova, ca demnitari.

„Acum, când Curtea Constituţională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare şi soarta politică de mai departe a ţării”, a declarat Dodon.

Fie că va fi creată o coaliţie majoritară din partide politice care au intrat în noul Parlament, fie că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, „partidele trebuie să-şi argumenteze foarte clar poziţia şi să-şi asume consecinţele, consideră şeful statului.

Specificând că împreună cu liderii partidelor politice care au intrat în Parlament vor găsi soluţii optime pentru Moldova chiar şi în actuala conjunctură post-electorală, Dodon nu a uitat să amintească despre aşa-zisul interes naţional care at trebui să fie mai presus de orice pentru politicieni.

Amintim că sâmbătă 9 martie, Curtea Constituţională a validat mandatele celor 101 deputaţi, confirmând astfel rezultatele alegerii Parlamentului în legislatura a zecea în circumscripţia naţională, precum şi în toate cele 51 de circumscripţii uninominale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe