Securitatea naţională, în pericol? Lider PNL a răbufnit: Nu vom lăsa PSD să bată palma cu chinezii pe sub masă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Guvernul Dăncilă trebuie să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea reţelelor 5 G în România şi să se alăture partenerilor strategici ai ţării precum Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, care au interzis aceste echipamente în ţările lor, a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Bogdan Huţucă.

"În momentul de faţă, Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Marea Britanie şi numeroase alte state europene au interzis companiile chineze Huawei şi ZTE în ţările lor, din raţiuni de securitate. Rapoarte oficiale ale instituţiilor de securitate din aceste ţări sau anchete ale parlamentelor naţionale au arătat că Huawei şi ZTE se ocupă cu spionaj cibernetic şi că nu sunt de încredere. România face parte din structurile de securitate şi economice euro-atlantice şi din civilizaţia euro-atlantică, iar actori economici precum Rusia sau China şi-au asumat public intenţia strategică de a distruge civilizaţia din care facem parte şi de a-şi impune propriul sistem şi propria viziune asupra lumii", arată Bogdan Huţucă.

Şeful PNL Constanţa a reamintit că Guvernul Ponta a semnat în 2013 o înţelegere cu Huawei, prin care partea chineză primea posibilitatea de a participa la construcţia sistemelor de informaţii şi de comunicaţii, de monitorizare a traficului, de urmărire dar şi posibilitatea de a participa la proiecte guvernamentale.

"Dacă PSD va pune sistemele naţionale în braţele chinezilor, acest lucru va afecta securitatea şi siguranţa naţională pe termen nedefinit şi va pune sub semnul întrebării calitatea României de aliat de încredere în NATO", a conchis Bogdan Huţucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne