Secţia ATI a Spitalului Foişor, evacuată după ce o parte dintre pacienţi au fost diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi

.
. (Libertatea.ro - screenshot)

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie - Traumatologie Foişor din Bucureşti a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienţi s-au descoperit germeni multirezistenţi, anunţă reprezentanţii spitalului, care vorbesc despre "pacienţi cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenţi - inclusiv pacienţi internaţi sau pozitivaţi COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale", informează Hotnews.ro.

"Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranţă în rezolvarea unor pacienţi cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenţi - inclusiv pacienţi internaţi sau pozitivaţi COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale - s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă şi bactericidă şi derulării unor operaţiuni specifice - curăţenie înaltă şi renebulizare de acelaşi tip. A fost evacuată de urgenţă reanimarea - secţia ATI pentru aceste intervenţii absolut necesare menţinerii siguranţei actului medical", precizează reprezentanţii spitalului.

Anunţul vine în contextul în care ziarul Libertatea.ro preciza joi dimineaţă, că potrivit personalului sanitar de la Spitalul Foişor, unitatea spitalicească ar fi aproape goală, numărul pacienţilor internaţi – non-covid – extrem de mic, şi ar fi dispus de un număr mare de paturi goale la secţia de Terapie Intensivă.

Medicii de la spitalul respectiv ar fi afirmat că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, ar vrea să-l implice în frontul COVID, însă managerul Stoica ar fi transmis că instalaţia de oxigen nu face faţă.

Publicaţia menţionată afirmă totodată că Spitalul Foişor a fost inclus, în martie 2021, pe lista spitalelor COVID, dar Cristian Ioan Stoica, manager al spitalului încă din 1997, a refuzat, acesta trimiţând o scrisoare către ministerul Sănătăţii în care argumenta de ce unitatea spitalicească pe care o conduce nu poate deveni spital pentru pacienţii Covid. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne