Secretar de stat PSD, acuzat de fals grosolan pentru a-l mânji pe Băsescu: "Este preluat de la fabrica de falsuri Antena 3"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Ciprian Mihali, fost ambasador al României, îl acuză pe Radu Cristescu - fost vicepreşedinte PMP, actualmente "uns" de PSD secretar de stat la Ministerul Energie - că a postat un document falsificat pentru a-l acuza pe Traian Băsescu că a luat 1500 de dolari de la fosta securitate ceauşistă.

În postarea sa, Mihali atrage atenţia că documentul postat de Cristescu este falsificat grosolan şi îl acuză pe fostul pmp-ist că se încadrează perfect în galeria celui mai sinistru guvern dat vreodată României.

"Acest domn tocmai a fost numit secretar de stat la Energie. Ca mulţi analfabeţi ticăloşi din structura acestei puteri, manipulează cum respiră.

Acest document falsificat grosolan şi altele similare circulă de mai mulţi ani prin presă, pe la televiziuni şi pe internet. Şi acesta este preluat, cum altfel, de la fabrica de falsuri numită Antena3. Să-i spună cineva acestui dubios că în 1984 nu există fontul "Times New Roman" la maşinile de scris, iar "character" e greşeala tipică a autocorectorului din Word. În sfârşit, la maşinile de scris nu exista aliniere stânga-dreapta (Justified pentru cunoscători).

În rest, e inutil să ne mirăm, individul se integrează perfect în galeria celui mai sinistru guvern pe care l-a dat vreodată România.

După cum e inutil să ne mirăm de indignare analfabeţilor care îl apreciază şi se revoltă din cauza acestui document", scrie, pe Facebook, Mihali.

Document
Document (Facebook)

O poziţie similară cu cea a lui Mihali are şi istoricul Mădălin Hodor:

"Dacă nu ai securişti bătrâni cumpăra-ţi!
Revin scurt pentru că nu am acum timp.
Mă mir că A3 nu a sunat la Dan Voiculescu să îl întrebe cum se scrie la Securitate. Ar fi fost bine, căci Varanul putea să dicteze corect formularea din plastografia reîncălzită astăzi. De asemenea, puteai găsi un IT-ist decent care să nu îţi lase colţul documentului peste care ai lipit textul.

Domnu' Dan, ce securişti aveţi domnule acum pe la A3? Ce-aţi făcut cu ăia bătrâni? Că tare ar fi fost utili acum!", scrie pe Facebook istoricul.

Postările lui Mihali şi Hodor vin în condiţiile în care Radu Cristescu a publicat pe Facebook un document atribuit fostei Securităţi din care ar trebui să reiasă că fostul preşedinte Traian Băsescu a primit 1500 de dolari în calitate de colaborator.

”Ce o fi asta??? După cum bine ştim turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut două declaraţii vis a vis de faptul că a fost turnător al Securităţii:

-una dintre declaraţii în care sfidează inteligenţa tuturor românilor, sfidând bunul simţ, spune că nu a ştiut că CI-stul, cel căruia îi turna, era de la securitate.
-în cea de a doua declaraţie recunoaşte că scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar că nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii.

Oare 1500 de dolari cât primea el pe vreme lui Ceauşescu nu erau bani? Citiţi documentul de mai jos! Ce zici Petroave de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”, scrie Cristescu pe Facebook.

Later edit: Reacţia lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte Băsescu a taxat şi el postarea lui Cristescu, acuzând "o luptă disperată de compromitere a Preşedintelui României care a condamnat comunismul şi a dispus transferul arhivei fostei securităţi către CNSAS."

"Jalnicii propagandişti Servesc Patria ! Da, dar nu pe a noastră, a românilor, ci pe a lor.

O luptă disperată de compromitere a Preşedintelui României care a condamnat comunismul şi a dispus transferul arhivei fostei securităţi către CNSAS.

Actorii care alimentează presa şi justiţia cu interpretări false a unor documente dar şi cu documente falsificate sunt:

CNSAS – interpretări false generate de substituirea unor texte;

Proaspătul şi răsplătitul Secretar de stat Radu Cristescu - publică documente false pe facebook;

Trustul Intact promovează cu disperare şi interpretările incorecte ale CNSAS dar şi documentele false publicate de răsplătitul Secretar de Stat Radu Cristescu.

Amărâţii se fac a nu pricepe că la bordul navelor sau în porturi străine nimeni nu făcea propaganda comunistă nici măcar pe vremea lui Ceauşescu.

Sau, conform proaspătului răsplătit Radu Cristescu, vreţi să convingeţi pe cineva că fiint reprezentant al companiei la Anvers strângeam docherii belgieni pe cheuri şi le vorbeam despre binefacerile comunismului, drept pentru care Securitatea, însuşi Iulian Vlad, au hotărât să mă răsplătească dându-mi o primă de 1400 USD ?

Sau încercaţi să faceţi presiuni pe judecătorii care vor pronunţa sentinţa în procesul CNSAS vs. Băsescu ?

Oricare ar fi motivaţia, sunteţi jalnici!", scrie Băsescu pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne