Scrimă: Delegaţia României a revenit de la Campionatele Europene din Italia

Anca Porutiu
18.06.2012

Delegaţia României care a participat la Campionatele Europene de scrimă de la Legnano (Italia) s-a întors luni după-amiază la Bucureşti.

La această ediţie a Europenelor, România a cucerit patru medalii, una de aur, prin Simona Gherman, la spadă individual şi trei de argint, prin Anca Măroiu, în proba individuală feminină de spadă, echipa feminină de spadă şi cea masculină de sabie.

Simona Gherman, medaliata cu aur la CE din Italia, a declarat numeroşilor ziarişti prezenţi la Aeroportul internaţional "Henri Coandă": "A fost o frumoasă finală românească, în care adversară a fost colega mea de cameră, Anca Măroiu. Pentru că ne cunoaştem foarte bine, a fost o întrecere foarte grea şi ne-am bucurat că putem aduce un titlu suprem pentru România".

Întrebată ce performanţă vor obţine la Jocurile Olimpice de la Londra, Simona Gherman a răspuns: "Aşteptăm cu nerăbdare competiţia olimpică din această vară, de la Londra. Sperăm foarte mult să revenim în România cu două medalii".

Delegaţia României a fost întâmpinată de reprezentanţi ai Federaţiei Române de Scrimă, conducători ai unor grupări sportive, rude, numeroşi prieteni.

În 2011, la Europenele de la Sheffield (Anglia), România a obţinut aurul pe echipe la spadă feminin şi o medalie de bronz la individual (Ana Maria Brânză). În 2009, la Plovidv, România a câştigat aurul pe la spadă feminin, în concursul pe echipe. România este şi campioană mondială pe echipe la sabie feminin. România a fost vicecampioană europeană la pe echipe la sabie masculin în 2009 şi medaliată cu bronz în 2010 la Mondiale, unde Cosmin Hăncianu a obţinut şi medalia de bronz la individual.

La competiţia de la Legnano, România a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din 12 sportivi şi 4 antrenori. Lotul feminin de spadă a fost format din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Gherman şi Loredana Dinu, lotul masculin de sabie a fost alcătuit din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Alexandru Siriteanu şi Tiberiu Dolniceanu.

La sabie feminin a concurat Bianca Pascu şi Mihaela Bulică, iar la floretă masculin Virgil Sălişcan şi Radu Dărăban.

Cei patru antrenori din delegaţie au fost Mihai Covaliu (sabie masculin), Dan Podeanu (spadă feminin), Alexandru Chiculiţă (sabie feminin) şi Romică Molea (floretă masculin).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor