Scrimă: CE 2012 - Anca Măroiu şi Simone Gherman şi-au asigurat medalii la spadă

Epoch Times România
15.06.2012

Scrimerele române Anca Măroiu şi Simona Gherman s-au calificat vineri în semifinalele probei individuale feminine de spadă la Campionatele Europene de la Legnano (Italia) şi şi-au asigurat astfel bronzul, urmând să lupte pentru medalii mai strălucitoare.

Măroiu va lupta în semifinale cu Monika Sozanska (Germania), în timp ce Gherman o va înfrunta în cealaltă semifinală pe rusoaica Liubov Şutova.

Măroiu a trecut în şaisprezecimi de unguroaica Anamaria Toth cu 15-9, în optimi a câştigat cu 15-11 meciul cu franţuzoaica Josep Jacques Andre Coquin, iar în sferturi s-a impus cu 15-14 în disputa cu rusoaica Ana Sivkova.

Simona Gherman a trecut în primul tur de sârboaica Danijela Ilic, cu 15-9, apoi a obţinut un succes la limită, cu 15-14, în faţa suedezei Sanne Gars, în optimi a dispus de elveţianca Tiffany Geroudet, iar în sferturi a câştigat în faţa rusoaicei Violetta Kolobova, cu 15-14.

Ana Maria Brânză a învins-o în primul tur pe Natalie Alibert (Franţa), cu 15-9, dar a cedat apoi în faţa Loredanei Dinu, cu 13-14. Dinu, calificată direct în turul secund, s-a oprit în optimi, învinsă de Monila Sozanska.

În 2011, la Europenele de la Sheffield (Anglia), România a obţinut aurul pe echipe la spadă feminin şi o medalie de bronz la individual (Ana Maria Brânză). În 2009, la Plovidv, România a câştigat aurul pe la spadă feminin, în concursul pe echipe. România este şi campioană mondială pe echipe la sabie feminin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor