Scolile de limba chineza spala creierele studentilor de peste hotare

Exersarea Limbii Partidului Comunist Chinez are probleme cu folosirea corecta a termenului de Dumnezeu
Exersarea Limbii Partidului Comunist Chinez are probleme cu folosirea corecta a termenului de Dumnezeu (Prin amabilitatea unui profesor de limba chineza)

LOS ANGELES - Recent, Beijingul a stabilit multe "Institute Confucius" in intreaga lume, prin cooperare cu institutele de cercetare Asia-Pacific sau cu centrele de limba chineza din cadrul Universitatilor de peste ocean. Totusi, aceasta miscare este criticata si acuzata ca exporta ideologia comunista in numele educatiei lingvistice.

In Statele Unite, exista cam 40 de astfel de institute Confucius. Printre studentii acestora sunt inclusi si oficiali guvernamentali si consultanti care ii sfatuiesc pe cei care iau decizii.

Patriotism pentru Partidul Comunist si China

Media de stat chineza people. com. cn a raportat curriculumurile si materialele de studiu ale Institutelor de la cartierul general al Institutului Confucius localizat in Beijing. Institutele urmeaza o instructie standardizata, testari, si sisteme de antrenament.

Materialele de predare sunt adoptate pe scara larga de scolile chineze de peste ocean. Yao Zhe, o profesoara de la o scoala chineza din sudul Californiei, confirma acest lucru. "Prin intermediul materialelor de predare, Beijingul isi transmite ideologia de patriotism pentru Partidul Comunist si pentru China, cultura autocrata si nationalism. Aproape toate scolile chineze din Statele Unite care predau limba chineza simplificata adopta materialele de la Institut." Yao a denumit acest fenomen "un usor razboi rece", "un camp de lupta fara arme" deoarece spala creierele oamenilor fara ca acestia sa isi dea seama.

Departamentul de Securitate Terestra:"Raportati profesorii care sunt agenti sub acoperire"

La un moment dat, Yao a aplicat pentru un post de jurnalist in Statele Unite. Ulterior, aceasta a devenit profesoara de limba chineza deoarece a vazut cum Beijingul s-a infiltrat in media de peste ocean. A realizat ca asemenea infiltrari se pot observa peste tot in Statele Unite.

De asemenea, Beijingul dezvolta intr-o maniera agresiva colonii ale ideologiei sale si spala intr-un mod imperceptibil creierele chinezilor din afara granitelor. Cand apare un incident, acesti chinezi vor avea aceeasi atitudine ca si Beijingul si vor privi dizidentii chinezi din strainatate cu dusmanie. Acestia devin vocea Beijingului in alte tari.

Informatiile din interiorul Comitetului Lingvistic Chinez indica faptul ca unul dintre grupurile de cercetatori ale lui Hu Jintao i-a sugerat acestuia ca desi China a fost invadata de multe ori de-a lungul istoriei, cultura chineza nu a fost niciodata compromisa. Acest lucru ii confera putere, asa ca acestia au sugerat stabilirea Institutelor Confucius, si in numele predarii limbii chineze sa fie studiata ideologia comunista in locul principiilor confucianismului.

"Sunt chinez, nu american"

Jurnalistul chinez Li Gong a observat intr-un interviu facut in 2007 ca a vazut un profesor de limba chineza al unei scoli publice din Statele Unite invatand studentii sa spuna in chineza: "Sunt chinez, nu american". "Cum pot invata copiii americani sa isi iubeasca tara daca sunt invatati astfel? Ma ingrozeste", a spus Li. "Infiltrarea culturala prin folosirea limbii este impotriva principiilor Startalk."

Startalk este un program al Initiativei Nationale pentru Securitatea Limbii realizata de fostul presedinte Bush in ianuarie 2006. Aceasta are ca scop largirea si imbunatatirea manierei de predare si invatare strategica a principalelor limbi ale lumii care nu sunt predate in mod constant in Statele Unite. A inceput astfel cu limba araba si a adaugat si limba chineza.

Printr-o intamplare, Li a cunoscut un Sef al Sectiei de Lingvistica a Departamentului de Securitate Teritoriala care a cerut sa ramana anonim, de cand nu i s-a permis sa vorbeasca in numele departamentului. Li a intrebat de ce ambele limbi (araba si chineza) sunt considerate limbi strategice ale securitatii teritoriale. Seful sectiei de ligvistica i-a raspuns ca araba este folosita pentru prevenirea terorismului dar a zambit cand a venit vorba de motivul pentru care este si limba chineza pe lista.

Cand Li l-a intrebat pe seful de sectie despre infiltrarea agentilor in scoli, acesta a replicat ca in urma cu doi ani, CIA a cerut publicului sa raporteze orice profesor chinez care se comporta precum un spion, in Los Angeles.

Spalare de creiere sub acoperire

Trebuie subliniat ca propaganda website-ului partidului comunist sustine ca scolile de peste hotare sunt unul dintre cei trei "piloni" ai efortului propagandist international al partidului.

Parintii nu sunt constienti ca metodele subtile de spalare a creierelor sunt cuprinse in textele de carte si in sarcinile de cercetare. Studentii din clasele mai mari primesc sarcini de cercetare ce folosesc site-uri in engleza ale Partidului Comunist din China, conform spuselor unui profesor. Aceste sarcini includ cercetari ale vietii liderilor comunisti, merite ale comunismului etc.

HanBan, sponsor a Institutelor Confucius au variate nivele de texte pentru predarea cursurilor de limba chineza. In jumatatea superioara scanata a paginii 93 din volumul 3 a Chinezilor Contemporani, de Dangdai Zhongwen, volum 3, folosita in 2008 in Statele Unite, traducerea in engleza a unei sectiuni chineze spune: "Deoarece "a-l vedea pe Ma Kesi" inseamna acelasi lucru cu "a-l vedea pe Dumnezeu".

De ce nu se traduce literalmente Ma Kesi? Ma Kesi este zeul comunismului. In timpul ingrozitoarei Revolutii Culturale, Mao Zedong ii indemna pe membrio partidului comunist si ai organizatiilor sale spunandu-le ca dincolo de moarte "vor fi salutati de Karl Marx". Karl Marx este pronuntat in chineza Ma Kesi, zeul comunismului.

Unii pot considera asemenea probleme rasuflate. Totusi, trebuie luat in considerare ce altceva este ascuns in aceste materiale ale institutelor de predare si in curriculumul bazat pe importanta sistemului propagandist al Partidului Comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe