Schi: Cupa FIS la sărituri cu schiurile, la Baza Olimpică din Râşnov

Cupa Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) la sărituri cu schiurile are loc în perioada 18-20 ianuarie la Baza Olimpică pentru sporturi de iarnă Valea Cărbunării din Râşnov, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB.
(photos.com)
Epoch Times România
16.01.2013

Cupa Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) la sărituri cu schiurile are loc în perioada 18-20 ianuarie la Baza Olimpică pentru sporturi de iarnă Valea Cărbunării din Râşnov, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB.

La competiţia internaţională de la Râşnov participă loturile naţionale de sărituri cu schiurile din Austria, Rusia, Polonia, Letonia, China, Kazahstan, Belarus, Ucraina, Bulgaria şi România, 45 de băieţi şi 25 de fete, 10 fiind sportivi sunt din România.

Cupa FIS Râşnov înregistrează în premieră naţională primul concurs oficial internaţional pe trambulina K90 m, cea mai mare trambulină pentru sărituri cu schiurile din România. Comitetul competiţiei este condus de o personalitate internaţională a săriturilor cu schiurile, austriacul Paul Ganzenhuber, oficial FIS. Comitetul de organizare este condus de primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, şi de secretarul Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Juriul competiţiei este format din Paul Ganzenhuber( Austria), Hirsh Volkmar (Germania), şi Fritz Koch( Austria), iar arbitrii sunt din Austria, Polonia, Slovacia şi România.

"Cupa FIS Râşnov este pentru noi competiţia-test din punct de vedere organizatoric înainte de Festivalul Olimpic al Tineretului European din perioada 17-22 februarie.

Este un test la cel mai înalt nivel pentru că pretenţiile Federaţiei Internaţionale de Schi sunt la fel de mari precum cele ale Comitetului Internaţional Olimpic. Dincolo de aceste aspecte organizatorice importante, concursul de la Baza olimpică pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării este o sărbătoare pentru oraşul nostru", a precizat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea.

La rândul lui, secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat că nu este uşor ca Federaţia Internaţională de Schi să accepte să-şi pună numele alături de un oraş, însă prin baza sportivă de pe Valea Cărbunării, Râşnovul a intrat în arena de elită a sporturilor de iarnă.

"Un examen greu pentru noi şi de aceea am cerut sprijin specialiştilor din Austria pentru amenajarea trambulinelor. Am muncit trei zile de dimineaţă până seara dar totul este pus la punct şi competiţia se va desfăşura fără niciun fel de probleme. Prin participarea celor 10 loturi naţionale, Cupa FIS Râşnov ocupă deja un loc de frunte în calendarul FIS din Europa de Est. Mai mult decât atât, din punct de vedere competiţional, prin valoarea sportivilor, mulţi dintre ei campioni naţionali,cu locuri bune la Cupa Mondială, această întrecere este superioară FOTE", a mai spus secretarul general al FRSB.

El a adăugat că, până la sfârşitul aceste săptămâni, pe bazele sportive de la Predeal, Cheile Grădiştei şi Poiana Braşov au loc competiţii naţionale test pentru probele de schi fond şi biatlon înainte de începerea Festivalului Olimpic al Tineretului European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor