SCENE IREALE. Scandalul devine internaţional. Soţul lui Şoşoacă ar fi muşcat-o de mână pe jurnalista italiană [VIDEO]

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă

Scandalul iscat în biroul de avocatură al senatoarei Diana Şoşoacă, care a implicat agenţi de poliţie şi jurnalişti de la postul de televiziune RAI 1, a prins amploare. Incidentul a avut loc în timpul unui interviu pe care jurnaliştii italieni îl luau senatoarei Şoşoacă pe tema pandemiei de SARS-CoV-2.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a depus la Poliţia Română o plângere în care spune că Dumitru-Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, a lovit-o, a muşcat-o de mână şi i-a smuls masca de pe faţă. Goracci, jurnalistă italiană cu o amplă experienţă de corespondent de război, a făcut o plângere penală de 10 pagini pe care a depus-o la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti, relatează Hotnews.ro.

Plângerea a fost formulată luni, după scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde soţul senatoarei a fost audiat pentru ultraj.

“Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie. După acel moment, doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă. Intră în conflict şi spune că, dacă nu îi convin condiţiile pe care ea le hotărăşte, poate să plece. În acel moment echipa de la RAI 1 s-a pregătit să plece. A ieşit în hol dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa zicând că nu ieşim nicăieri. A spus ulterior soţului să sune la Poliţie după ce a început să ţipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă”, a afirmat jurnalista, potrivit Antena 3, care a prezentat fragmente din plângerea acesteia.

Goracci a mai susţinut că, după sosirea agenţilor de poliţie, soţul senatoarei a început să împingă jurnaliştii italieni, i-a smuls masca de pe faţă şi a lovit-o în braţ şi ar fi muşcat-o de mână.

Soţul Dianei Şoşoacă a fost plasat luni sub control judiciar, procurorii afirmând că acesta l-a agresat pe unul dintre poliţiştii veniţi la faţa locului după apelul la 112.

“În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a transmis Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. În acest caz au fost întocmite două dosare penale - unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se fac cercetări pentru ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, “în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a anunţat Poliţia Capitalei într-un comunicat.

În timpul audierii soţului său, senatoarea Şoşoacă s-a aflat în faţa Parchetului, alături de mai multe persoane, şi a transmis live pe Facebook. În timpul transmisiunii, Şoşoacă a acuzat abuzuri şi înscenări, afirmând că ea ar fi de fapt victima. În plus, senatoarea a început să strige la jurnaliştii prezenţi la faţa locului după ce o persoană din echipa sa ar fi fost lovită cu o cameră de către un cameraman.

De asemenea, Şoşoacă a filmat scandalul pe care l-a stârnit în biroul său. Aparent, senatoarea era nemulţumită de faptul că a trebuit să răspundă la mai mult de trei întrebări, aspect pe care, teoretic, l-a negociat înainte cu omul de cetăţenie română angajat de jurnaliştii italieni să aranjeze interviul. Din înregistrare se poate observa cum senatoarea le cere jurnaliştilor să se legitimeze, susţinând că nu ştie cu cine vorbeşte. În acelaşi timp, a sunat la 112, relatează Ziare.com.

Când operatoarea o întreabă care este problema, senatoarea spune: “O echipă de la Rai Uno, aşa zice, însă m-a înşelat efectiv. Vă rog frumos, am nevoie să-i legitimaţi fiindcă nu ştiu cine sunt. Au intrat în cabinetul meu”.

De altfel, şi jurnalista a sunat la Ambasada Italiei, în paralel cu telefonul dat de Şoşoacă la 112.

Totodată, USIGRai, sindicatul jurnaliştilor care lucrează la RAI, a cerut implicarea guvernului italian şi a Uniunii Europene în cazul jurnaliştilor “sechestraţi şi agresaţi în biroul senatoarei Diana Şoşoacă”.

“România să îşi ceară scuze pentru atacul grav asupra corespondentului RAI Lucia Goracci şi a colaboratorilor săi. Dacă Bucureştiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple. O jurnalistă răpită în biroul unui senator no vax în timpul unui interviu, lovită cu pumnul în faţa poliţiştilor care trebuia să o protejeze şi apoi percheziţionată şi ţinută ore în şir în secţia de poliţie. Ne aşteptăm ca guvernul italian şi Uniunea Europeană să ceară Guvernului României explicaţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a precizat sindicatul.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne