Scandalul între Băluţă şi Nicuşor Dan. Armand: Ce vedem acum că se întâmplă în Bucureşti este golănia administrativă PSD

Clotilde Armand (Paul Raetchi)
Loredana Diacu
14.10.2024

"Ce vedem acum că se întâmplă în Bucureşti este golănia administrativă PSD. Ce vedem acum în Piaţa Unirii este un atac mediatic fără precedent pe care oamenii lui Marcel Ciolacu îl fac la adresa Primarului General al Capitalei, Nicuşor Dan", susţine, într-o postarea pe Facebook, primăriţa Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce primarul general a fost împiedicat de poliţişti locali trimişi de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluţă, să ridice gardurile „amplasate ilegal” de refacere a planşeului Unirii.

Mai exact, Nicuşor Dan i-a îndemnat pe poliţiştii din Poliţia Locală a Capitalei să acţioneze dar poliţiştii din Sectorul 4 le-au cerut să nu atingă gardurile şi au sunat la 112. Mai mult, un poliţist local din Sectorul 4 i-a cerut lui Nicuşor Dan „să nu instige oamenii să comită o infracţiune”.

Comentând situaţia, Clotilde Armand susţine că "miza financiară este uriaşă: 750 de milioane lei este preţul contractului pentru reabilitarea planşeului, bani care vin direct de la Guvern şi sunt direcţionaţi către firmele apropiate de edilii PSD."

"Pentru a pune mâna pe aceşti bani, tot aparatul social-democrat (primari, directori, şefi de instituţii publice) şi-a dat mâna să încalce toate legile posibile din România, lipsesc autorizaţii şi avize importante. Pentru Marcel Ciolacu, legislaţia privind urbanismul este doar un moft şi poate fi ignorată când sunt interese financiare majore. Aşa cum a fost şi în cazul Nordis, compania soţului unei deputate celebre.

Totul a fost gândit din timp, încă din primăvara anului 2024, atunci când Marcel Ciolacu a numit în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcţii pe nepoata unei PSD-iste celebre. O instituţie care în loc să vegheze la respectarea legii, închide ochii atunci când primeşte ordine de la vârful Guvernului.

Iată de ce vrem să mergem în parlamentul României şi să propunem desfiinţarea sectoarelor şi de ce este nevoie de o nouă lege a Capitalei. Pentru ca asemenea ilegalităţi să nu se mai întâmple niciodată", scrie Armand pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor