Scandal la TV: "TAROMUL e o fundătură de companie, o gaură neagră de 17 ani, cu care dacă ai ocazia nu zbori, mai degrabă nu zbori"

Aeronavă TAROM (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.07.2024

Criza de la TAROM a fost tranşată de guvernanţi: Piloţii nemulţumiţi de salarii au obţinut o mărire de 1.500 de euro în tranşe. Situaţia a fost comentată în platoul B1 TV de jurnalistul Răzvan Zamfir şi invitaţii săi Diana Stoica, de la USR, şi social-democratul Marius Humelnicu.

Răzvan Zamfir: Ce părere aveţi despre cum s-a rezolvat problema de la TAROM? Dăm 1.500 de euro, e bine? E bine. Gata. Hai, daţi-i drumul. Eu nu ştiam că Guvernul e aşa de nestrâns la pungă. Adică profesorii au plecat de acolo aproape păcăliţi, dacă vedem cum s-a gestionat situaţia piloţilor. Dacă vă mai dau 1.500 de euro e bine? E bine. Hai, daţi-i drumul.

Diana Stoica: Asta nu rezolvă în niciun fel problemele structurale pe care TAROMUL le are. TAROMUL este, aşa ca majoritatea companiilor cu capital de stat, o gaură neagră care nu produce absolut nimic, dar a beneficiat de ajutoare considerabile din partea statului şi de o sumă alocată de la Comisia Municipală.

Răzvan Zamfir: Dar de ce mai ţinem noi TAROMUL ăsta? Cine dracu mai zboară cu TAROMUL?

Diana Stoica: Ar putea fi o companie naţională de mândrie, dar dacă ar fi...

Răzvan Zamfir: Ce mândrie? Că-i de ruşine.

Diana Stoica: Asta da, sunt de acord cu dumneavoastră.

Răzvan Zamfir: Acum, că nu facem ordonări din alea 90-iste, feseniste, că nu ne vindem ţara, dar o dăm gratis. Deci TAROM are dimensiunea asta de navigatori şi personal tehnic mai mică decât dimensiunea birocratică. Şi aş fi înţeles dacă era nevoie acolo de birocraţi care să gestioneze veniturile impresionante ale TAROMULUI. Dar asta e o fundătură de companie, o gaură neagră de 17 ani, cu care dacă ai ocazia nu zbori, mai degrabă nu zbori, şi nu înţeleg până la urmă care e marea miză.

Dacă avem nevoie de una strategică, să facă una strategică să zboare Ciucă, Stănescu, presupun, Ciolacu, în ordinea importanţei am dat, aşa, preşedintele. Dar, dumneavoastră, dacă aveţi de ales între o companie privată şi TAROM, zburaţi cu TAROM sau cu aia privată? Sincer, doamna Stoica.

Diana Stoica: Păi, sincer, TAROM are foarte puţine rute, deci nu prea ai cum să alegi în majoritatea cazurilor să zbori cu TAROM. Să ştiţi că o companie de stat este oglinda administraţiei publice din România, pentru că, în general, noi avem mai mulţi călători de hârtii bugetari decât oameni, nu ştiu, medici, profesori, oameni care chiar...

Răzvan Zamfir: De ce zburaţi, domnule Humelnicu, cu TAROMUL? Spuneţi-ne motivele. Confortul?

Marius Humelnicu: Confortul. Confortul şi piloţii sunt foarte, foarte buni.

Răzvan Zamfir: Şi cu celelalte v-aţi prăbuşit, ce să spun!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor