Scandal în Piaţa Unirii: Nicuşor Dan oprit de poliţiştii locali ai Sectorului 4 să înlăture gardurile amplasate “ilegal”

Nicuşor Dan oprit de poliţiştii locali să înlăture “garduri ilegale” (Captură video)
Andrei Popescu
14.10.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost împiedicat, luni, de poliţiştii locali ai Sectorului 4 să ridice mai multe garduri despre care edilul susţine că au fost amplasate “ilegal” de către Primăria Sectorului 4 pentru reabilitarea Planşeului Unirii.

Nicuşor Dan, care s-a deplasat la faţa locului alături de angajaţi ai Primăriei şi de directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti, nu a fost lăsat nici măcar să intre în şantier.

Mai mult, unul dintre poliţiştii locali l-a acuzat pe Nicuşor Dan că “instigă oamenii să comită infracţiuni şi ilegalităţi” şi i-a cerut să nu o facă.

“Atâta doar vă spun: este o infracţiune. Da? Vă rog tare mult să nu instigaţi oamenii. Eu acum sun la 112”, a continuat poliţistul local, în momentul în care Primarul Capitalei le-a cerut angajaţilor instituţiei să înlăture gardurile.

Un alt poliţist din Sectorul 4 l-a atenţionat pe un alt poliţist de la Poliţia Locală Bucureşti să ia mâna de pe unul dintre garduri.

“Mă duc acum la Poliţia Naţională să lămuresc şi mă întorc să demolăm gardurile”, a spus edilul Capitalei.

Reamintim că, în cursul acestei dimineţi, Nicuşor Dan a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va demola gardurile de protecţie din zona Parcul Unirii, unde Primăria condusă de Daniel Băluţă a spus că a început lucrările la Planşeul Unirii.

“Punem în siguranţă centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experţi şi declarată un pericol public.

Lucrările se derulează într-un spaţiu deja securizat şi NU VOR AFECTA circulaţia rutieră sau pietonală! Dincolo de orice discuţie, siguranţa oamenilor este şi va rămâne prioritatea numărul 1 pentru noi, cei din Sectorul 4! Mulţumesc tuturor instituţiilor statului român care au înţeles pericolul cu care ne confruntăm şi au colaborat cu noi, pentru a fi azi în măsură să începem lucrările”, a scris Băluţă pe pagina sa de Facebook.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor