Sarkozy şi Hollande, în războiul cifrelor privind şomajul

Nicolas Sarkozy l-a acuzat miercuri, în singura dezbatere televizată din turul doi, pe François Hollande că a prezentat cifre ”false” privind creşterea şomajului în ultimii ani.
Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy, rivali la alegerile prezidenţiale din Franţa. (ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
03.05.2012

Nicolas Sarkozy l-a acuzat miercuri, în singura dezbatere televizată din turul doi, pe François Hollande că a prezentat cifre ”false” privind creşterea şomajului în ultimii ani.

În timpul dezbaterii de două ore, candidatul socialist François Hollande a declarat că "şomajul a crescut, dacă luăm numărul persoanelor înscrise, cu un milion" sau cu 700.000, dacă "se iau în considerare persoanele fără nicio activitate".

"Este mult, este enorm. E un record (...) E un eşec", a declarat Hollande, amintindu-i lui Sarkozy că în campania din 2007 a promis că rata şomajului va scădea la 5% în cei cinci ani de mandat.

"Cifrele domnului Hollande sunt false", a replicat Nicolas Sarkozy, precizând că numărul şomerilor a crescut cu 422.000 între 2007-2011.

"Nu-mi fac un titlu de glorie din această creştere cu 18,7%, dar rata şomajului a crescut de două ori mai puţin decât media partenerilor noştri din zona euro", a spus Sarkozy.

În realitate, cei doi au folosit surse diferite de înregistrare a şomajului, care sunt complementare.

Dezbaterea, organizată de postul TF1 şi France 2, a fost difuzată de zece canale de televiziune şi se estima că va fi urmărită de 20 de milioane de telespectatori.

Hollande a obţinut 28,6% în primul tur, faţă de 27,2%, Sarkozy.

Sondajele îl dau favorit şi pentru turul al doilea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor