Sarea este un produs alimentar foarte periculos pentru sanatate

.
. (Photos.com)

In numai 30 de minute orice fel de mancare sarata poate afecta in mod dezastruos vasele sangvine, reducand astfel semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sangele in organism, relateaza Agerpres cu referire la Daily Mail.

Cercetatorii australieni au efectuat aceste calcule in cadrul unui experiment special.

Ei au adunat un grup de 16 voluntari absolut sanatosi, carora li s-a oferit mai intai un preparat continand 4 grame de sare, iar mai tarziu un fel de mancare cu un continut de numai 0,3 grame de sare.

Oamenii de stiinta au testat si au observant ca inainte si dupa mese, sangele curge foarte usor in artera brahiala (humerala) - vasul de sange principal, in care de obicei se masoara tensiunea arteriala.

In cele din urma s-a dovedit ca alimentele sarate restrictioneaza semnificativ fluxul sanguin. Acest proces atinge apogeul dupa o ora de la consum.

Profesorul Graham MacGregor sustine ca "exista suficiente probe pentru a afirma ca sarea conduce la rigidizarea vaselor sanguine in cateva minute. Acum va puteti imagina ce fel de proces are loc in corpul uman, iubitor de alimente sarate! Activitatea celulelor care formeaza peretii vaselor sanguine se schimba semnificativ".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură