Salvamar din Eforie Nord, certat de o mamă care şi-a lăsat copiii nesupravegheaţi în apa agitată a mării: Ei înoată mai bine ca tine

Mama care a certat salvamarii (Captură video)
Andrei Popescu
29.08.2023

O mamă care şi-a lăsat copiii nesupravegheaţi în apa agitată de la Eforie Nord a iscat o ceartă cu un salvamar, după ce acesta le-a cerut copiilor să nu intre în apă, pe steag roşu, fără prezenţa unui adult.

Femeia i-a transmis salvamarului că şi copiii ei sunt înotători foarte buni, de performanţă, şi chiar înoată mai bine ca el.

În continuare, redăm dialogul halucinant dintre femeie şi salvamar:

Femeie: Vreau să ştiu cum de îţi permiţi să urli la copii.

Salvamar: De unde ştiţi că am ţipat?

Femeie: Pentru că mi-au spus copiii.

Salvamar: Pentru că i-aţi lăsat nesupravegheaţi în apă şi le-am zis că nu au ce să caute acolo fără un adult.

Femeie: La care lege scrie?

Salvamar: La care lege scrie că nu au voie copiii nesupravegheaţi în apă, pe steagul roşu. La legea salvamarului.

Femeie: Copiii mei se pot scălda cum vor. Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată în viaţa asta. Copiii mei sunt înotători de performanţă.

Salvamar: Bravo. Doamnă, nu mai lăsaţi copiii singuri în apă... la 200 de metri de dumneavoastră.

Femeie: Ba îi las. Îi las pe răspunderea mea. Ştiu ce fac.

Nu este primul incident de acest gen la Eforie Nord.

Astfel, în urmă cu câteva zile, o femeie a fost la un pas să îşi piardă viaţa după ce a intrat în apa mării cu un cadru ajutător de mers, fiind salvată în ultimul moment de salvamari şi turişti. Deşi femeia a fost doborâtă de valuri, a refuzat să iasă din apă.

Ulterior, după ce i-a fost salvată viaţa, femeia a recunoscut că a greşit, deşi a specificat că nu i-a fost frică, pentru că ştie să înoate:

“Nu mi-a fost frică, pentru că ştiu să înot, dar într-adevăr trage foarte tare apa şi recunosc că am făcut o greşeală. Au sărit şi domnii şi imediat m-au ridicat”.

De asemenea, recent, pe plaja din Eforie Nord a izbucnit un scandal mai puţin obişnuit. Mai mulţi turişti s-au încăierat cu salvamarii, nemulţumiţi de faptul că aceştia nu le-au permis să intre în marea prea agitată fiindcă era risc de înec.

Foarte aproape de mal s-au format deja gropi de un metru şi jumătate adâncime iar în ultimele 24 de ore, 6 oameni şi-au pierdut viaţa pentru că nu au mai avut puterea să iasă din apele învolburate. Totuşi, unii oameni au insistat să intre în apă, ignorând faptul că îşi pun în pericol atât vieţile lor cât şi pe cele ale salvamarilor obligaţi să intre în apă după ei pentru a îi salva.

Confruntarea a fost pornită de un bărbat care, iniţial, ar fi aruncat cu o piatră într-un salvamar, pe skijet. Apoi, în conflict au intrat şi alţii, iar în ajutorul salvamarului atacat primul au venit alţi colegi. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor