Sala de şedinţe a CCR va fi renovată la preţul de 103.000 euro

Pentru reamenajarea sălii de şedinţe a Curţii Constituţionale a României (CCR) costă 103.000 euro, cât un apartament de lux din Bucureşti, notează B365.ro. Durata contractului pentru reamenajarea sălii de şedinţe este de 60 de zile.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (Epoch Times)
Ana Petrescu
14.08.2012

Pentru reamenajarea sălii de şedinţe a Curţii Constituţionale a României (CCR) costă 103.000 euro, cât un apartament de lux din Bucureşti, notează B365.ro. Durata contractului pentru reamenajarea sălii de şedinţe este de 60 de zile.

Având în vedere că în această perioadă se decid în sala de şedinţe a CCR cele mai importante măsuri ce vor fi luate pentru ţară, judecătorii Curţii au decis redecorarea acesteia. Lucrările vor fi realizate de firma Carpaţi Modern Furnitura şi vor costa 470.000 lei cu TVA, echivalentul a 103.000 euro.

"Dată fiind importanţa deosebită în ierarhia autorităţii legislative a României pe care o are Curtea Constituţională, decizia de a reconsidera starea actuală în care se prezintă Sala de Şedinţe a acestui for este cum nu se poate mai binevenită. În acest context, s-a decis schimbarea întregului mobilier existent, cu piese aparţinătoare unei linii estetice unitare, de concepţie proprie care să imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici", se precizează în caietul de sarcini.

Mobilierul va fi construit din materiale de înaltă calitate şi va fi personalizat pentru membrii Curţii. Masa prezidiului la care stau cei nouă judecători va fi aşezată pe un podium, pentru a avea o poziţie dominantă asupra întregii încăperi. Parapeţi de protecţie din sticlă vor fi folosiţi pentru lateralele podiumului, pentru a le proteja. De asemenea, vor mai fi montate masa magistraţilor executată în construcţie demontabilă modulară, două mese pentru avocaţi, aşezate perpendicular faţă de locul magistraţilor, iar vis-a-vis de masa magistraţilor va fi pusă o masă pentru procurori şi una mai mică, pentru aprod. Pupiptrul pentru vorbitor va fi poziţionat în mijlocul sălii. "În capătul opus mesei prezidiului va fi aşezat publicul despărţit formal printr-un parapet din sticlă, de «zona actorilor» în procesul de justiţie", relevă documentul.

Scaunele vor fi diferite pentru fiecare ocupant. Prin urmare, scaunul preşedintelui CCR Augustin Zegrean va fi tapiţat cu piele, atât pe şezut, cât şi pe spătar şi braţe. Spătarul va avea un medalion cu emblema Curţii Constituţionale, presată în piele. Se distinge faţă de scaunele judecătorilor printr-un element decorativ suplimentar pe spătar. Ceilalţi opt judecători vor avea scaune de aceleaşi dimensiuni şi cu acelaşi design, precum cel de preşedinte, însă fără elementul decorativ suplimentar de pe spătar. Modelul scaunului pentru magistraţi, avocaţi, procurori şi aprod va avea înălţimea spătarului mai scăzută, acelaşi design cu restul, dar fără medalionul din piele stanţată pe spătar. Tapiţeria şezutului şi spătarului va fi din piele, dar braţele nu vor fi tapiţate.

Modelul scaunului pentru public va avea spătarului asemănător cu restul modelelor, cu desenul şi înălţimea spătarului redusă, fără braţe pentru a da ocupanţilor posibilitatea să aibă o vizibilitate mai bună. Aceste scaune sunt tapisate cu material textil, respectiv pluş.

Fundalul din spatele prezidiului va fi lambrisat cu lemn sculptat în acelaşi stil ca mobilierul, cu furnir din lemn de cireş. Pe partea dreaptă a fundalului va fi mascată uşa de trecere dinspre camera anexă spre sală.

Stema României din bronz, luminată perimetral va fi plasată în axul lambriului de fond. Pentru crearea unei imagini deosebite, fundalul va avea mai multe planuri, pentru a fi creată o scafă luminoasă din LED-uri cu formă arcuită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor