S-a lăsat din nou cu scandal în Parlament. Şerban Nicolae se dezlănţuie: DNA să vină să vă ia! Fără paraziţi

Şerban Nicolae
Şerban Nicolae

Senatorul PSD Şerban Nicolae a avut, marţi, un schimb acid de replici în Parlament cu reprezentantul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate, pe un proiect de lege prin care cadrele didactice urmau să primească statutul de autoritate publică.

Disputa a plecat de la o remarcă de-a social-democratului Şerban Nicolae care ironiza un antevorbitor de-al său, Mihai Goţiu, spunând: „Eu constat că cititul e o problemă foarte grea”. Când i s-a atras atenţia că nu este momentul şi locul potrivit pentru declaraţii politice, Şerban Nicolae a reacţionat adăugând: „fără paraziţi în timpul intervenţiilor”.

Remarca sa a avut darul să inflameze spiritele, senatorul USR Vlad Alexandrescu cerând preşedintelui de şedinţă, Liviu Pop, să intervină.

Ulterior, în şedinţa cu pricina, Şerban Nicolae a avut un alt set de replici ironice la adresa senatorului USR Vlad Alexandrescu.

Redăm dialogul dintre cei doi senatori:

Şerban Nicolae: Eu constat că cititul e o problemă foarte grea.

Vlad Alexandrescu: Mâine dimineaţă, la ora 9, e sesiune de declaraţii politice.

Şerban Nicolae: Dacă e să citim... fără paraziţi în timpul intervenţiilor.

Vlad Alexandrescu: Domnule preşedinte, vă rog să reacţionaţi la aceste insulte pe care nu pentru prima dată domnul Şerban Nicolae le adresează unui membru al Senatului României.

Şerban Nicolae: Eu nu am întrerupt.

Vlad Alexandrescu: L-aţi făcut „parazit”.

Şerban Nicolae: Nu l-am făcut parazit, e vorba de microfon.

Vlad Alexandrescu: Ba aţi spus „parazit”.

Şerban Nicolae: Domnule Alexandrescu, lăsaţi-mă, o să vorbim şi despre cuminţenia pământului, vă vine rândul.

Vlad Alexandrescu: Vă rog să vă întrerupeţi, să vă opriţi din insulte.

[...]

Vlad Alexandrescu:Va avertizez că intră în incompatibilităţi.

Şerban Nicolae: Ei, nu mă mai avertizaţi atâta că aşa mi-aţi zis şi cu Cuminţenia Pământului şi am dat bani şi după aceea...

Vlad Alexandrescu: Şi eu am dat bani şi au rămas la Ministerul Culturii. Scoateţi banii înapoi şi daţi-le oamenilor. Aţi sechestrat banii fără niciun motiv.

Şerban Nicolae: Veniţi cu bani. DNA să vină să va ia!

Al doilea schimb de replici făcea referire la banii strânşi de la cei aproape 100.000 de oameni care au făcut donaţii pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, însumând aproximativ 1,2 milioane de euro. Până la urmă achiziţionarea sculpturii nu s-a finalizat, campania Guvernului Cioloş eşuând, iar statul trebuie acum să restituie banii donatorilor. Situaţia este încă blocată, întrucât se pune problema comisioanelor bancare ce vor trebui plătite din bugetul statului.