S-a inventat carnea 100% vegetariană

Carne de vacă şi de porc, în galantarele din supermarketuri
Carne de vacă şi de porc, în galantarele din supermarketuri (Sean Gallup / Getty Images)

S-a inventat carnea 100 % vegetariană, care va fi comercializată pe piaţa germană în 2013. Produsul arată la fel ca o bucată de carne, este la fel de suculent şi are aceeaşi consistenţă.

În baza unui proiect european s-a prevăzut crearea unei fabrici capabile să producă asemenea "carne pentru vegetarieni".

Fabrica este dotată cu un sistem special, de aproximativ două ori cât o masă de ping-pong, ce poate produce în jur de 60-70 de kilograme de carne vegetală pe oră. Bucăţile de carne produse au o grosime de 1 centimetru, iar creatorii săi spun că produsul are chiar şi suculenţa cărnii adevărate.

Scopul producătorilor este acela de a crea, din legume, un produs care să fie la fel de suculent, fibros şi gustos precum carnea adevărată. De asemenea, produsul ar trebui să aibă o durată de viaţă mare, iar preţul său nu ar trebui să îl depăşească pe cel al cărnii, scrie descoperă.ro.

Potrivit aceleeaşi surse, proiectul are atât capacitatea de a reduce daunele aduse mediului, cât şi pe cea de a asigura surse de hrană pentru populaţia Planetei, care se află în continuă creştere.

Având în vedere că vacile şi porcii trebuie să mănânce între 2 şi 4 kilograme de cereale pentru a furniza 500 de grame de carne, cercetătorii spun că noul proiect va fi un pas important în salvarea planetei.

Până acum echipa europeană a arătat cum se poate fabrica o astfel de carne "falsă" din grâu, soia, mazăre şi lupin. "Am încercat să nu ne rezumăm la o singură plantă, deoarece există persoane care au alergii la diferite substanţe. În acest proces, am dezvoltat o varietate de reţete. Ele permit unui spectru larg de indivizi să consume produsul, fără a suferi alergii", a declarat cercetătorul Florian Wild.

Precizăm că Cercetătorii de la Institutul Fraunhofer afirmă că invenţia lor are încă un avantaj, pe lângă gustul delicios: este un produs care va ajuta la protejarea mediului înconjurător.