Rusia va testa 12 rachete balistice intercontinentale până la sfârşitul anului

Racheta RS-12M Topol, cu o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri şi cu o masă la decolare de 45,1 tone.
Racheta RS-12M Topol, cu o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri şi cu o masă la decolare de 45,1 tone. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)

Un oficial din cadrul Forţelor Rachetelor Strategice ale Rusiei a anunţat, luni, că Rusia va efectua 12 teste cu rachete balistice intercontinentale până la sfârşitul anului 2014.

Lansările test vor avea ca obiectiv dezvoltarea unei tehnologii avansate pentru rachete, anunţat Interfax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Forţelor Rachetelor Strategice, colonelul Igor Yegorov.

Oficialul a precizat că, pentru a se asigura pregătirea de luptă permanentă a soldaţilor, Forţele Rachetelor Strategice vor efectua exerciţii militare şi inspecţii surpriză mai dese.

”În cadrul antrenamentului de luptă sporit din timpul verii, trupele noastre vor efectua peste 40 de antrenamente ale staff-ului, aproximativ 20 de repetiţii de comandă din posturi, 10 exerciţii ale staff-ului de comandă şi 50 de exerciţii de antrenament speciale şi tactice”, a declarat Yegorov.