Rusia va lansa un nou val de mobilizare mascată. Armata rusă a suferit pierderi importante în regiunea Zaporojie

Recruţi ruşi
Recruţi ruşi (fokus.ua)

Rusia este pe punctul de a lansa o mobilizare mascată în zonele temporar ocupate ale Ucrainei, se arată în actualizarea de dimineaţă a Statului Major al armatei ucrainene din 27 noiembrie, potrivit The New Ukrainian Voice.

Statul Major General a declarat că în acest moment se fac pregătiri pentru a începe o nouă mobilizare mascată pe 10 decembrie.

Acesta a confirmat, de asemenea, avarierea zonelor de concentrare a trupelor inamice în apropiere de Melitopol, Polohî şi Mihailovka în sudul regiunii Zaporojie. Pierderile Rusiei au fost de până la 100 de soldaţi răniţi, până la 10 echipamente militare de diferite tipuri şi două depozite de muniţii, a precizat Statul Major General.

În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au respins atacurile ruseşti în Stelmahivka şi Bilohorivka şi în jurul acestora în regiunea Luhansk, precum şi la Mariinka, Verhnokameanka şi Spirne în regiunea Doneţk.

La sfârşitul lunii octombrie, oficialii ruşi, inclusiv ministrul rus al apărării Serghei Şoigu şi preşedintele Vladimir Putin, au anunţat încetarea măsurilor de mobilizare. Aceştia au raportat că 300.000 de persoane fuseseră înrolate în armata rusă şi că nu mai era nevoie de o nouă mobilizare.

Cu toate acestea, decretul de mobilizare al Kremlinului nu a expirat şi nici nu a fost anulat.

Al şaptelea paragraf redactat al decretului, care este destinat doar "pentru uz oficial", se crede că detaliază trei valuri de mobilizare de peste 300.000 de oameni fiecare, ajungând la aproape un milion de oameni, potrivit presei ruse independente.

Presa de investigaţii jurnalistice ruseşti independente "Vajnîe Istorîi", cu sediul în Lituania, a relatat că Kremlinul a estimat pierderile în rândul rezerviştilor mobilizaţi la un nivel de aproximativ 100.000 şi că a planificat să îi înlocuiască cu trupe regulate.

Serviciile de informaţii britanice au declarat că recruţii ruşi au suferit pierderi deosebit de grele pe linia frontului din Ucraina. De asemenea, unii dintre ei au fost afectaţi de boli cronice grave, au precizat serviciile secrete britanice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe